Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hamsi Çıtlatma :-)

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    8

    Standart Hamsi Çıtlatma :-)

    Merhabalar,

    Benim annem karadenizli (Trabzon), ondanmıdır bilmem ama bizim ailede en çok yenen balık hamsidir. Şu sıralar hamsi çıtlatmaya takılmış durumdayız. Bende Şener Bey'e verdiğim sözü de tutarak fotograflarıyla birlikte sizinle tarifini paylaşmak istedim.

    Malzemeler:
    1,5 kg. hamsi
    1 su bardağından biraz az zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    Tuz, 2 adet defne yaprağı

    Yapılışı:
    Hamsiler güzelce ayıklanıp, yıkanır ve tuzlanıp yarım saat 45 dk. kadar tuzunu çekmesi için serin bir yerde dinlendirilir. Tercihen teflon bir tepsiye, yoksa bizim yaptığımız gibi alüminyum bir tepsiye en fazla 2 sıra olacak şekilde gelişigüzel yayılır, üzerine 2 adet defne yaprağı konur.



    Üzerine zeytin yağı gezdirilip kapağı kapatılır. Önce yüksek ısıya ayarlanmış ocağa konup balıkların suyunu salması beklenir. Sonra altını kısıp suyu çektirilir. Kontrol edip piştiğini düşündüğünüzde hala suyu varsa kapağını açıp fazla suyunun buharlaşmasını da sağlayabilirsiniz.



    Suyunu iyice çektiğinde tepsiden cızır cızır sesler gelmeye başlayacaktır. Sıkılmış bir limonun suyu mümkün olduğunca eşit olarak üzerine gezdirilir. 3-4 dk. kadar daha ocakta tutulur. Bu sürede hafifçe altı tutup, alt sıradaki balıklar kızaracaktır yani çıtlayacaklar. Balıkların üst sırası buğulama, alt sırası kızartma gibi oluyor. İçine başka malzeme girmediği için balığın tam tadını alabiliyorsunuz.

    Afiyet olsun..
    Ebru YURTTAŞ
    01.11.1975
    İSTANBUL

  2. #2
    Kıdemli Üye BAYTAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    331

    Standart

    Nefis görünüyor. Son derece pratik tarif için teşekkürler..
    Ruhan DÖNMEZ
    1964
    İzmir
    A(+)

  3. #3
    Yönetim Üyesi Mehmet Pekmezci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.333

    Standart

    Çok güzel çok. Elinize sağlık ve teşekkürler Ebru Hanım.
    29.02.1972
    İZMİR

  4. #4
    Kıdemli Üye celo1956 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    350

    Standart

    Elinize sağlık,çok güzel olmuş.En kısa zamanda hamsiyi çıtlatacağız,teşekkür ederiz.
    Celalettin Eren-1956
    İzmir-Şirinyer
    A Rh

  5. #5
    Kıdemli Üye
    Üyelik tarihi
    Apr 2009
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    378

    Standart

    Görünüşü çok güzel ,eminim tadıda öyledir,paylaşım için teşekkürler
    Cem POLAT
    1973-İZMİR

  6. #6
    Üye Turna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    32

    Standart

    Deneyelim görelim, ellerine sağlık, güzel tarif.
    F.Mehmet Koray 1948 / Ankara

  7. #7
    Yönetim Üyesi Şener Ergunsü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Sivrice ( Çanakkale)
    Mesajlar
    1.870

    Standart

    Ebru Hanım Resimlerde Tarifte fevkalade olmuş ellerinize sağlık görünüşünden enfes olduğu zaten belli olmakta.Mutfağımıza çok yakıştınız .Diğer balık yemekleri tariflerini de bekliyoruz.Sevgilerimle.Hoşçakalın.
    Uzakyol kaptanı Sivrice/Çanakkale
    18.8.1946 B Rh +

  8. #8
    Yeni Üye altay can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2010
    Mesajlar
    4

    Standart

    gerçekten'de çıtlatma muhteşem görünüyor. elinize sağlık.hemen yarın yapılmalı.teşekkürler.




    Altay CAN
    ist. 1963

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •