+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Buda benden bir levrek spesiyalim :-)

Yeni Üye

Standart Buda benden bir levrek spesiyalim :-)

Malzemeler:
    1 adet büyükce levrek
    2-3 orta boy soğan
    tuz, pul biber, kekik

Yapılışı:
    Soğanlar piyaz doğranıp tuzla ovularak biraz yumuşatılır. İçine kırmızı pul biber ve kekik eklenip karıştırılır. Tepsinin altına soğanların bir kısmı döşenir. Üzerine ayıklanıp yıkanmış levrek yatırılır. Levreğin temizlenmiş karın kısmına da bolca soğan konur. Üzeri de soğanlarla kaplanıp fırında pişirilir.
    Levrek ve soğanlar suyunu salıp çekiyor, muteşem bir tat. Özellikle kekiğin bu kadar yakışacağını düşünmemiştim.
    İstenirse pişerken limon dilimleri de eklenebilir yada yerken limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun..
    Ebru YURTTAŞ
    01.11.1975
    İSTANBUL

Yönetim Üyesi Mehmet Pekmezci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı ebusssss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malzemeler:
    1 adet büyükce levrek
    2-3 orta boy soğan
    tuz, pul biber, kekik

Yapılışı:
    Soğanlar piyaz doğranıp tuzla ovularak biraz yumuşatılır. İçine kırmızı pul biber ve kekik eklenip karıştırılır. Tepsinin altına soğanların bir kısmı döşenir. Üzerine ayıklanıp yıkanmış levrek yatırılır. Levreğin temizlenmiş karın kısmına da bolca soğan konur. Üzeri de soğanlarla kaplanıp fırında pişirilir.
    Levrek ve soğanlar suyunu salıp çekiyor, muteşem bir tat. Özellikle kekiğin bu kadar yakışacağını düşünmemiştim.
    İstenirse pişerken limon dilimleri de eklenebilir yada yerken limon suyu ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun..
    Ebru hanım teşekkürler. Mutfağa bir hanım elinin değmesi sanırım iyi olacak Komutanımın bundan şikayetçi olacağını hiç sanmıyorum.

Peki fırında kaç derecede ne kadar tutuyoruz ve üzerini folyo vs. ile örtüyor muyuz?

Kekiği ben pek sevmesem de balık yemeklerinde özellikle de hamsi pilaki ve buğulamada özellikle kullanmaya gayret ediyorum. Özellikle hamside kullanmamın sebebi de hamsinin kendine has kokusunu yumuşatıyor ve yerken o keskin balık kokusunu nispeten daha az alıyorsunuz.
    29.02.1972
    İZMİR

Kıdemli Üye

Teşekkürler Ebru hanım ,ellerinize sağlık
    Cem POLAT
    1973-İZMİR

Yönetim Üyesi Şener Ergunsü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Oooo! Mutfak mis gibi kokuyor ve heryer tertemiz.Bir hanım eli değdiği belli oluyor.Sevgili Ebru mutfağımıza hoş geldin burasını renklendireceğin belli oluyor.hadi bakalım kolları sıva .Bu tarifin güzeldi başka tariflerini de bekleriz.Ayrıvca yemek tariflerini fotoğraflarla süslersen daha güzel olur.Mutfakta olmana çok sevindim.Sevgilierimle
    Uzakyol kaptanı Sivrice/Çanakkale
    18.8.1946 B Rh +

Yeni Üye

Alıntı Mehmet Pekmezci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ebru hanım teşekkürler. Mutfağa bir hanım elinin değmesi sanırım iyi olacak Komutanımın bundan şikayetçi olacağını hiç sanmıyorum.

Peki fırında kaç derecede ne kadar tutuyoruz ve üzerini folyo vs. ile örtüyor muyuz?

Kekiği ben pek sevmesem de balık yemeklerinde özellikle de hamsi pilaki ve buğulamada özellikle kullanmaya gayret ediyorum. Özellikle hamside kullanmamın sebebi de hamsinin kendine has kokusunu yumuşatıyor ve yerken o keskin balık kokusunu nispeten daha az alıyorsunuz.

Yaklaşık 170-180 derecede ve fırının alt tarafını yakıyoruz, ızgarayı değil. Süresini fırınınıza göre, birde balığın pişme durumuna göre ayarlayabilirsiniz. Üzerini örtmüyoruz, böylece hem fazla suyunu buhar olarak atıyor (buğlama kadar sulu kalmıyor) hemde pişme durumunu kontrol edebiliyorsunuz.
    Ebru YURTTAŞ
    01.11.1975
    İSTANBUL

Yeni Üye

Alıntı Şener Ergunsü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oooo! Mutfak mis gibi kokuyor ve heryer tertemiz.Bir hanım eli değdiği belli oluyor.Sevgili Ebru mutfağımıza hoş geldin burasını renklendireceğin belli oluyor.hadi bakalım kolları sıva .Bu tarifin güzeldi başka tariflerini de bekleriz.Ayrıvca yemek tariflerini fotoğraflarla süslersen daha güzel olur.Mutfakta olmana çok sevindim.Sevgilierimle

Çok teşekkür ederim Şener Bey, fotograf konusunda haklısınız ama bu tarifi epey önce babam balık alırken, balıkçıdan öğrenmiş eve geldi, bana sen dur ben yapacağım dedi ve yaptı da... Lezzeti damağımda kaldığı için balık alıp yapmayı beklemeden tarifi paylaşmak istedim. Bundan sonraki tariflerim için fotoğraf sözü veririm.
    Bende burada olmaktan ve kabul görmekten inanılmaz mutluluk duydum. Kendinize çok çok iyi bakın...
    Ebru YURTTAŞ
    01.11.1975
    İSTANBUL

Yönetim Üyesi Şener Ergunsü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı ebusssss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim Şener Bey, fotograf konusunda haklısınız ama bu tarifi epey önce babam balık alırken, balıkçıdan öğrenmiş eve geldi, bana sen dur ben yapacağım dedi ve yaptı da... Lezzeti damağımda kaldığı için balık alıp yapmayı beklemeden tarifi paylaşmak istedim. Bundan sonraki tariflerim için fotoğraf sözü veririm.
    Bende burada olmaktan ve kabul görmekten inanılmaz mutluluk duydum. Kendinize çok çok iyi bakın...
    Sevgili Ebru çok güzel.Fotoğraflı tariflerini bekliyoruz.
    Uzakyol kaptanı Sivrice/Çanakkale
    18.8.1946 B Rh +

Kıdemli Üye celo1956 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürler Ebru hanım,bizlerle paylaştığınız bu güzel tarif için.İlk fırsatta deniyeceğim.Rastgelsin.
    Celalettin Eren-1956
    İzmir-Şirinyer
    A Rh

+ Konu Cevaplama Paneli