+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 1 2 3 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Çember İğneler (Circle Hook )

Yönetim Üyesi Mehmet Pekmezci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çember İğneler (Circle Hook )

Konu Mehmet Pekmezci tarafından (28-02-2008 Saat 06:29 PM ) değiştirilmiştir.
    29.02.1972
    İZMİR

Administrator Yakup ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Az bilinen, en çok yanlış anlaşılan, ama sanki bir mucize gibi olan çember kancalar konusundaki bu güzel hazırlık için çok teşekkür ederim.

Az bir deneyimine dayanarak, bazı balık avı meraklıları tarafından her türlü balık avında önerildiğinde itiraz ettiğim bu kancaların etkinliği konusunda gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş.

Burada bir parantez açıp, bu kancaların tatlısuda bırakma oltayla yapılan yayın ve sazan avında çok etkili olduklarını da belirteyim.

Elde tutulan, her an tasma atmaya hazır oltalarda bu kancalardan verim almayı beklememek gerektiği çok güzel ifade edilmiş.

Bu kancaların keşfi, orkinos paraketacılığıyla paralellik göstermektedir. Sonraki yıllarda tüm trofe balık avcılığında kullanılmaya başlanmış.
    Avcıyı tasmada gecikme handikapından , hatta tasma atma zahmetinden kurtaran özel bir yapıları var.

Bu güzel paylaşım için tekrar çok teşekkür ederim.
    Yakup ERDEM
    Samsun/1965

Yönetim Üyesi orca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kisa bir sure once edindigim bu cember ignelerle ilgili ben de ilk deneyimimi aktarayim,

gectigimiz haftasonu ciktigimiz avda, deneme amacli olarak, 1/0 boy gamakatsu cember ignelerle hazirladigim takimlara butun sardalya takarak yaptigim denemelerde balik degil ama 2kglık bir ahtapotun gagasindan iceri sardalyayla beraber girmis olduguna sahit oldum.
    T. Onur OVALI
    1973 / IZMIR
    A(+)

Co-Administrator

Son 1 yıldır tekne ile çıktığımız avlarda kullandığımız iğne modeli circle hook.
    Deneyimlerimizden çıkan sonuçlar ise;
    -Normal iğnelerden çok daha avcı. Neredeyse ilk vuruşta geçiyor.
    -Her defasında dudağa oturuyor. Böylece küçük balıkları gönül rahatlığıyla salıveriyorsunuz. Yaralanma minimumda.
    -Balık kaybınız yok gibi birşey. Çünkü kafa atmayla filan kolay kolay yerinden çıkmıyor.
    Mehmet - 1976 - Antalya

Musa KARAOĞLAN
    Guest

Mehmet bu değerli paylaşımın için teşekkür ediyorum.
    Yanlış değilsem levreğe canlı bırakma yapmak için çok arayıp bulamadığım bir kanca.Birde bu tarz kancaların bulunduğu adresleri yayınlasanız,çok fazla istemiş olmam değilmi.Şimdiden teşekkürler.

Administrator Yakup ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pekmezcinin tırnağı olsa başını kaşır

İşin şakası bir yana Mehmetin de nasıl yaparım da levreğe bırakma oltada kullanırım diye düşündüğünü biliyorum. Ama onun bir sorunu var ve biz Karadenizliler o bakımdan şanslıyız. Anladın sen onu

Sen bir de Onur'a (Orca) özel messaj yaz, nerden bulmuş ta ahtapodun ağzına sokmuş öğren. Ne bileyim belki fazladan tiyolar da verir

Alıntı Musa KARAOĞLAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet bu değerli paylaşımın için teşekkür ediyorum.
    Yanlış değilsem levreğe canlı bırakma yapmak için çok arayıp bulamadığım bir kanca.Birde bu tarz kancaların bulunduğu adresleri yayınlasanız,çok fazla istemiş olmam değilmi.Şimdiden teşekkürler.
    Yakup ERDEM
    Samsun/1965

Musa KARAOĞLAN
    Guest

Alıntı Yakup ERDEM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pekmezcinin tırnağı olsa başını kaşır

İşin şakası bir yana Mehmetin de nasıl yaparım da levreğe bırakma oltada kullanırım diye düşündüğünü biliyorum. Ama onun bir sorunu var ve biz Karadenizliler o bakımdan şanslıyız. Anladın sen onu

Sen bir de Onur'a (Orca) özel messaj yaz, nerden bulmuş ta ahtapodun ağzına sokmuş öğren. Ne bileyim belki fazladan tiyolar da verir
    Anlaşıldı abi,birde Onurdan tiyo alayım.
    Yalnız geçen sezon sonu Kurtuluş abiyede bu kancalardan getirmesi için sipariş vermiştim.Yeni sezonda bulablirse getirir inşallah.

Kıdemli Üye digi55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir çekincemize elin oğlu çare bulmuş da haberimiz yokmuş.
    LINK
    Yemli oltaya sırf balığı çok hırpaladığı ve geri salıvermeyi kısıtladığından hoş gözle bakmazdım.
    Paylaşıma,emeğinize sağlık Mehmet Hocam.
    Rastgelsin.Saygılar.
    Salih Bahtiyar Bafra 1956

Kıdemli Üye Wolverine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eline sağlık Mehmet çok güzel bir paylaşım olmuş.

Videonun sonunda yakışıklının ne dediğine dikkat ediniz

Konu Wolverine tarafından (17-02-2008 Saat 09:45 PM ) değiştirilmiştir.
    Berke ÖZTÜRKMEN
    İzmir / 1976

Yönetim Üyesi orca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yakisiklinin dedigine yakinda ben de katilacagim sanirim...23 nisanda yaptigimiz foca avinda 3 kisi bir ara feci halde saran esek isparozlariyla ugrasirken, matzuo circle hookla hazirladigim takimi kullanan ve berkley sahte borukudu (beyaz) ile bu ignelerini yemleyen arkadasimin isparozlarin arasindan aldigi guzellik:

ignenin girisine ve durusuna dikkat... normalde bu boy bir antenli mercan o yemi taa nerelerine kadar yutardi...baligi igneden o kadar da kolay kurtardik ki:

T. Onur OVALI
    1973 / IZMIR
    A(+)

+ Konu Cevaplama Paneli