Orijinalini görmek için tıklayınız : Ustasından Silikon Raglou İle Levrek Avı
Yakup ERDEM
16-02-2007, 04:25 PM
Sevgili Vedat Abayoğlu ustanın yazılarından derlediğim güzel bir taktik metin aşağıdadır.
http://img291.imageshack.us/img291/9935/ragloulevrek01un9.gif
http://img53.imageshack.us/img53/716/ragloulevrek02fp7.gif
http://img53.imageshack.us/img53/5545/ragloulevrek03ou9.gif
http://img53.imageshack.us/img53/2687/ragloulevrek04ra3.gif
http://img151.imageshack.us/img151/1824/ragloulevrek05dq8.gif
http://img151.imageshack.us/img151/1609/ragloulevrek06zd0.gif
CANAZOR
16-02-2007, 04:48 PM
Yakup Hocam elinize sağlık ,çok güzel bir paylaşım olmuş
Sayın Vedat Abayoğlu Üstadımızada saygılarımı sunarım
AKIN74
16-02-2007, 09:31 PM
Yakup Hocam sizin ve Vedat Hocamızın ellerine sağlık...:)
bmutlu
17-02-2007, 01:23 PM
Yakup hocam ellerine saglık bilgiler gercekten cok yararlı vedat abi gordugum en iyi amatörlerdendir, Vedat abiyi de siteye davet edicem :) hatta havalar düzelssin asaso gitmek istiyorum, gidince bizzat kendim teklif edicem umarım bize katılır
İZMİRLİ 35
02-03-2007, 10:21 AM
Sayın hocalarım ellerinize gözlerinize sağlık, harika bir bilgi kaynağı olmuş. Teşekkür ederim.
Iskarmoz
02-03-2007, 11:47 AM
Bu, denemediğim bir yöntem Levrek için. Hep yemli avladım bu güne dek.. Ama Mayıs'tan itibaren bunu deneyeceğim.
Güzel bir derleme olmuş. Yakup Hocam elinize sağlık..:)
Yılmaz
02-03-2007, 02:48 PM
Sayın hocam gercekten denizde levrek avı son zamanlarda balıkçı forumlarında çok popüler.Bende bu işe giderek heveslenmeye başladım.Denizi tekne olmadığı için küçük balık yüzünden pek terçih etmiyordum:) Fakat iri levrekleri görünçe fikrim değişmeye başladı.ilk fırsat da denemeye çalışacağım.Bilgi ve emeğiniz için teşekkürler.
Yakup ERDEM
02-03-2007, 02:55 PM
O zaman bazı tüyolar vereyim.
Samsunda özellikle Kızılırmağın denize döküldüğü alanda çok güzel levrek alınıyor. Yine Sinop yolu üzerinde kanlıçay ağzı ve tüm malgölü sahili levrek yapar. Abdal ırmağının denize döküldüğü yer de denemeye değer.,
Sayın hocam gercekten denizde levrek avı son zamanlarda balıkçı forumlarında çok popüler.Bende bu işe giderek heveslenmeye başladım.Denizi tekne olmadığı için küçük balık yüzünden pek terçih etmiyordum:) Fakat iri levrekleri görünçe fikrim değişmeye başladı.ilk fırsat da denemeye çalışacağım.Bilgi ve emeğiniz için teşekkürler.
Yılmaz
02-03-2007, 03:23 PM
Sayın hocam avlak bilgi paylaşım için teşekkürler.Her ne kadar yeni üye olduğumuz için avlak (meralar) bölümüne giremesekde bundan daha güzeli olamazdı benim için:) Irmak ağzını (kızılırmak)çok iyi bilen ve burada başarılı avlar gerçekleştiren Eray kardeşimizde balıktayız.com un üyesi.Dün akşam bir tesadüf sonucu bu forumu buldum ve ikimiz de üye olduk.Kendisi levrek alabalık lüfer vb.at-çek konusunda oldukça deneyimli bir kardeşimiz.İnşaallah onunla birlikte buralarda bu deneyimi yaşayacağım.Bellimi olur belkide tatlısudan deniz avcılığına terfi edebilirim.Saygılarımla...
Yakup ERDEM
02-03-2007, 03:54 PM
Yılmaz bey sanırım arkadaşların bu konuda çekincelerinde haklılık payları çok yüksek. Liste halinde tüm detayıyla avlakları tarif edersek, orada karşılaşıp suya ve balığa yaklaşımını onaylamadığımız insanların oraya dolmasına neden olabiliriz.
Sanırım müzakereler ile o konuda uygun bir yol bulunur.
Avlak paylaşımının bir nedeni olması gerekiyor, burada siz kimseden avlak tarifi istemediniz, ama bu balığın ender avlandığı bir yerden levrek avıyla ilgili konuya ilgi duydunuz. Bu bence yeterli bir nedendir. Samsun'da levreği oltayla avlayabilen belki sadece 10 kişi ya var ya yok. Bunun nedeni de ısrarla saatlerce atıp çekerek, havasını kollayarak, zamanını bekleyerek yapılan bir avcılık olmasıdır. Bu av yerlerine giden pek çok kişi yarım saat sonra olta atmaktan vaz geçiyor.
Yani teşekküre değecek bir tarif yapamadım. Ayrıca çok daha detaylı yardımlaşmaya da her zaman hazırım.
Yılmaz
02-03-2007, 05:41 PM
Sayın hocam sıcak ve samimi yaklaşımlarınız için çok teşekkür ederim.Gerçekten de bu balığa ilgi (levrek)duymaya başladım.Hatta at-çek yapmak için av malzemesi satan bir dostuma olta ve makina siparişi bile verdim.En yakın zamanda bu deneyimi yaşamak, tecrübe ve duygularımı sizinle paylaşmakdan keyif alacağım.Saygılarımla..
POYRAZPINAR
03-03-2007, 05:03 PM
normal rapalamı yoksa silikonmu yakup hocam?
Akın Altınok
15-03-2007, 09:57 AM
güzel bir anlatım güzel bir paylaşım.Hazırlayanların eline sağlık.
iyi çalışmalar...:)
Yakup ERDEM
15-03-2007, 10:02 AM
Başlıktan ve metin içindeki resimlerden anaşılacağı gibi silikon raglou dan bahsediliyor.
normal rapalamı yoksa silikonmu yakup hocam?
Yakup ERDEM
15-03-2007, 10:04 AM
Teşekkürler ve asıl teşekkür bu gibi bilgileri bize sunan Vedat Abayoğlu ustamıza.
güzel bir anlatım güzel bir paylaşım.Hazırlayanların eline sağlık.
iyi çalışmalar...:)
Taylan
01-06-2007, 04:57 PM
Yakup abi bu güzel paylaşım için teşekkürler. Gerçi ben bu yazdıklarını4 ay sonra ancak farkedebildim ya neyse.
Vedat ustanın daha önce bizlerle paylaştığı bu yazıları bende arşivimin en önemli köşesinde saklıyorum. Kimbilir bakarsın birgün bu bilgilerle levrek alırız :D
Akın Altınok
01-06-2007, 05:48 PM
bu silikonlardan beyaz olanından bende nerdeyse 8-10 aydır çantamda duruyo.ama daha hiç gözüme kestiripte denemedim.Bu anlatımdan sonra kıyıdan ve karaburundan tekneden mutlaka deneyeceğim...:);)
AKIN74
08-06-2007, 06:30 PM
Teşekkürler ve asıl teşekkür bu gibi bilgileri bize sunan Vedat Abayoğlu ustamıza.
Yakup Hocam, Vedat ustamızın silikon raglou ile kıyıdan avlanmak için nasıl takım oluşturabiliriz, bir de onu ekleyebilirsek sahilden avlananlar için çok faydalı olacaktır sanırım...;)
memo35½
13-06-2007, 01:05 AM
Yakup hocam bu güzel bilgilerin bize uaşmasında gösterdiğiniz çaba için teşekkür ederiz.Vedat abimiz de sağolsun ,onunda ellerine sağlık.
Benim anlamadığım birşey var ama genelde tekneden çekerken sahtenin en az 20 kulaç arkadan gelmesi gerektiği söylenir ki bu rapalalarda 30 kulaçtır.Vedat abimizin tarifinde ise 15 kulaç yazıyor .İlk defa duydum,en kısa zamanda sevgili üstadımızın dolayısıyla sizin verdiği bu değerli bilgileri uygulayacağım..
Teşekkürler,sevgiler..