PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saçta Kavurma

Nail SARI
18-06-2007, 04:21 PM
Geçen hafta başından beri Mehmet Pekmezci gerek MSN'den gerek telefondan arayarak. Bu güzel organizasyonu yapılmasını sağladı. Çok sağolsun. Belkide uzun yıllardır böylesine güzel bir Saç kavurma yememiştim. İki aile çok güzel bir haftasonu faaliyeti yaşadık. Ellerine sağlık Mehmet kardeşim ve Songül Yenge. Acaba bir sonraki saç kavurma ne zaman olacak çok merak ediyorum.
Malzemeler:
1-Saç
2-Kuşbaşı Tavuk
3-Sıvı Yağ (Zeytin Yağı)
4-Bahçeden Yeni Toplanmış Kurusoğan
5-Tuz
6-Yeteri Kadar Çemen (Baharat Yerine)
7-Bahçeden Yeni Toplanmış Acı Biber
Ocak İçin:
8-Bahçeden Toplanmış Kuru Ceviz Dalları
9-Çakmak.:D

Önce soğanları hallediyoruz.

http://img413.imageshack.us/img413/6442/img2011jc9.jpg

Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave diyoruz.

http://img413.imageshack.us/img413/6854/img2013mg7.jpg

Ateşin sabit kalmasına çalışıyoruz.

http://img522.imageshack.us/img522/7885/img2014ck0.jpg

Pişmeye yakın taze biberlerimizi ilave ediyoruz.

http://img522.imageshack.us/img522/6623/img2015ii9.jpg

Tavuklar iyice piştikten sonra masamıza alıyoruz.

http://img413.imageshack.us/img413/3299/img2020sh7.jpg

Afiyetle tüketiyoruz. Yanında isteğe bağlı olarak pilav ve şalgam suyuda tüketebilirsiniz:D

http://img522.imageshack.us/img522/1346/img2021bz4.jpg
Bu fotoğraflardan sonra fazla söze gerek yok :D

Mehmet Pekmezci
18-06-2007, 04:39 PM
Tarafımızdan bu cumartesi denemiş ve test edilmiştir. Güvenle yapabilirsiniz. Hala yaşıyoruz baksanıza :D:D

Ozan
18-06-2007, 04:44 PM
Amanın sofraya bak!... :) afiyet olsun walla!... off offf...

NİHAT SUNAR
18-06-2007, 04:49 PM
Bereketli olsun sofralarınız.:)

Mehmet Pekmezci
18-06-2007, 04:54 PM
Bereketli olsun sofralarınız.:)

Çok sağol Nihat abi.. Bizim orda böyle söyleyenler buyur denir aslında. Kısmetse birgün o da olur inşallah.

Yılmaz
18-06-2007, 04:55 PM
Afiyet olsun.Çok hoş bir kebab tarifi olmuş.Bizde sacda kebabı altınkayada yapmayı denemişdik.Sağolsun Turan abi eti iyice kavurmadan yaptığı için biraz çiğ olmuşdu.Ayrıca bu güzel tarifi mutfak bölümüne alsak burada kaynayıp gidecek.:)

AKIN74
18-06-2007, 05:31 PM
Oh oh oh afiyetler olsun, şu saatlerde de acıkma krizlerine girmişken hiç iyi olmadı bu saç kavurma olayı...:o

Taylan
18-06-2007, 05:39 PM
Öncelikle afiyet olsun. Neşeniz daim, en kötü gününüz böyle olsun.
Bu tarifi denemk için bir sac edeinmeyle işe başlıyacağız anlaşın :D

baracuda_35x
18-06-2007, 09:07 PM
oyoy oyoy nasılda canım çekti amanın simdi olacaktı böyle yağına banacan mmmm negüzel olurdu. :D:D afiyet bal olsun doslarım en kötü günleriniz böyle olsun.

dr.tim
18-06-2007, 09:12 PM
tava ha mehmet ama doğru mangalda çupra olacak değil herhalde olsun yinede devam arkası gelir rahat ol sen:)

birahas
18-06-2007, 10:08 PM
Boğazınızda....................kalmasın,

Afiyet bal şeker olsun, Löp löp et olsun innşşaaallllaaahhhh :):)

Mehmet Pekmezci
19-06-2007, 09:13 AM
Boğazınızda....................kalmasın,

Afiyet bal şeker olsun, Löp löp et olsun innşşaaallllaaahhhh :):)

Sözde arayacaktın:mad:. Ben de unutmuşum sen de.:o yoksa gece kesin gelirdim yanınıza.:D

Yakup ERDEM
19-06-2007, 09:39 AM
En kötü gününüz böyle olsun. Yemek üzerine tatlı olarak dostluk... Bundan iyi menü mü olur. Tarif için ayrıca teşekkürler.

Musa KARAOĞLAN
19-06-2007, 01:51 PM
Nail bu bana yapılırmı yahu.Benim gibi yemeği azaltmaya çalışan(97 kiloya düştüm) birine bunlar gösterilirmi.Neyse afiyet olsun,tarif çok açıklayıcı olmuş.

birahas
19-06-2007, 06:27 PM
Sözde arayacaktın:mad:. Ben de unutmuşum sen de.:o yoksa gece kesin gelirdim yanınıza.:D
Nee....
Kim, kimi arayacaktı. Hadi ordan sende saç kavurma yapacaktık onun için aramadım demiyor da birde benim aramamı bekliyor. :eek::eek:

excalibur
19-06-2007, 06:47 PM
Ben saç kavurma yaparken ;
şimdiye kadar tavuk etiyle yapmadım ama sonuç pek değişmez sanırım.

Tercihen kuzu eti, bulunamazsa oğlak eti.
Etin 3 te 1 i yağ içermeli.

Et günlük taze olmayacak. Bikaç gün dinlenmişi yeterli.

Soğan , biber ve baharatlar önceden hazırlanmalı .
Doğranan soğanlar ve biberler irice olmalı (ör: Aydın/Ortaklar çöp şişindeki etler kadar ) :D
Çünkü etin pişmesi ile gevrekleşmesi arasında kısa bir süreç oluyor.

Etin suyunu çektiririm ama tam değil.
Sacın içinde biraz su kalacak.

Tam o esnada kızdırılmış zeyntinyağını ilave ederim.
Zeytinyağı soğuk olursa pişme süreci kısa bi süre sekteye uğruyor ve etin kıvamı bozuluyor.

Zeytinyağı tekrar fokurdamaya başlayınca hızlı bir şekilde soğan , biber ilavesini yaparım.

Soğanlar pembeleşene kadar yavaş yavaş karıştırırım.
Soğanın tam pişmişinin tadı hiç bişeye benzemiyor, o bakımdan yarı dirilikte kalan soğan saç kavurmanın can alan yeri oluyor. ;)

Soğanlar pembeleşince, baharat karışımını (tuz, kimyon , karabiber, kekik, pul biber) ekler tekrar karıştırırım.

Ve sacı ocaktan alırım.
Böylece ne et çok pişer ve gevrekleşir, ne soğan ve biber çok pişip erir, ne de eklenen baharatlar yağın içinde kavrulup tadlarını yitirir. :)

Afiyet olsun.

Wolverine
19-06-2007, 11:14 PM
Karnım acıktı :) Ellerinize sağlık. Afiyet olsun. Bir sonraki avda melemen yapıyoruz unutmayın ;)

AKIN74
20-06-2007, 12:22 AM
Unutmak yok Berkecan hayırlı geceler...

Nail SARI
20-06-2007, 05:59 PM
Off Berke Saç'ta melemen süper fikir :D

Mehmet Pekmezci
20-06-2007, 09:10 PM
Ben saç kavurma yaparken ;
şimdiye kadar tavuk etiyle yapmadım ama sonuç pek değişmez sanırım.

Tercihen kuzu eti, bulunamazsa oğlak eti.
Etin 3 te 1 i yağ içermeli.

Et günlük taze olmayacak. Bikaç gün dinlenmişi yeterli.

Soğan , biber ve baharatlar önceden hazırlanmalı .
Doğranan soğanlar ve biberler irice olmalı (ör: Aydın/Ortaklar çöp şişindeki etler kadar ) :D
Çünkü etin pişmesi ile gevrekleşmesi arasında kısa bir süreç oluyor.

Etin suyunu çektiririm ama tam değil.
Sacın içinde biraz su kalacak.

Tam o esnada kızdırılmış zeyntinyağını ilave ederim.
Zeytinyağı soğuk olursa pişme süreci kısa bi süre sekteye uğruyor ve etin kıvamı bozuluyor.

Zeytinyağı tekrar fokurdamaya başlayınca hızlı bir şekilde soğan , biber ilavesini yaparım.

Soğanlar pembeleşene kadar yavaş yavaş karıştırırım.
Soğanın tam pişmişinin tadı hiç bişeye benzemiyor, o bakımdan yarı dirilikte kalan soğan saç kavurmanın can alan yeri oluyor. ;)

Soğanlar pembeleşince, baharat karışımını (tuz, kimyon , karabiber, kekik, pul biber) ekler tekrar karıştırırım.

Ve sacı ocaktan alırım.
Böylece ne et çok pişer ve gevrekleşir, ne soğan ve biber çok pişip erir, ne de eklenen baharatlar yağın içinde kavrulup tadlarını yitirir. :)

Afiyet olsun.

Oldu olacak şuraya bir fotoğrafınıda koy da tarifin güvenilirliği belli olsun.:D:D

excalibur
21-06-2007, 10:01 AM
Oldu olacak şuraya bir fotoğrafınıda koy da tarifin güvenilirliği belli olsun.:D:D

Söz hocam bi dahaki yaptığımın fotoğrafını koyacam buraya ;):D