PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 02 / 06 / 2007 çandarli Olgu Sitesi Raporu

Sırtıcı
06-06-2007, 11:22 AM
02 / 06 / 2007 ÇANDARLI OLGU SİTESİ RAPORU

Bu ay Girayımı geçtiğimiz hafta sonu alacaktım. Cuma akşamı iş çıkışı Girayımı almaya gittim. Çok uzun zamandır istediği bir oyuncağı annemlerin evinde onu sürpriz olarak bekliyordu. Yolda gelirken baba bana kay kay alır mısın? diye tutturdu. Bende Girayım, sana süprizim var eve kadar sabret dedim. Ama eve kadar sabredemedim. Girayın ısrarları beni etkilemişti. Giraya çok istediği akülü araba almıştım.

Duyduğunda pek inanası gelmedi. Defalarca eve giderken sordu durdu. Evin penceresinde babaannesi bizi bekliyordu. Giray seslenerek. Babaanne ben geldim ben geldim dedi. Annem sevinerek kapıya Girayımı karşılamaya çıkmışlardı. Eve girdik. Girayıma süprizini gösterecekken kardeşim Cenk ve eşi Buket güzel prensesimiz Eda kızımız teşrif ettiler. Eda hemen koşarak Giraya abim diye sarıldı. Olayı görmeliydiniz. Sonra araba kutsu önünde güzel bir poz verdiler.

Girayım ve Güzel Prensesimiz Eda Kızımız

http://img174.imageshack.us/img174/3566/1000022cn6.jpg (http://imageshack.us)

Derken Cenk ile Girayın arabasını babamın arabasının üzerindeki bagaja sıkıca bağladıktan sonra Çandarlı ya doğru yola koyulduk. Yol boyunca Girayım arabasını sordu durdu. Çandarlı ya yazlığa vardığımızda arabadan iner inmez Girayımın paketini açmak oldu. Giray arabasını görünce baba sen bana hayalimdeki arabayı almışsın teşekkür ederim dedi. Giray hemen arabasına atlayıp turlara başladı.

Girayım ve Kara Şimşeği

http://img171.imageshack.us/img171/6928/1000025bc8.jpg (http://imageshack.us)

Ertesi sabah Girayım saat 05:30 gibi uyandı. Baba benim karnım aç dedi. Hemen annemde kalkıp, kahvaltı gibi atıştırma yaptık. Niyetimiz balık değildi. Giray arabasına binmek istiyordu. Girayım o saatte sadece arabasına binmek için kalkmıştı. İstediği de oldu. Saat 11:00 sırasında sıkılıp baba hadi balık tutmaya gidelim dedi. 2 baba ve 2 oğul sahile doğru takımlarımızı alıp yola çıktık. Sahil kenarına varınca babam takımlarını attı. Ben ve Girayım at çek yapmaya başladık. Gerçi at çek saati geçmişti ama denizin kenarında idik. Rasgele deyip oltalarımızı suya salladık.

Geleceğin at çek ustası olacak Oğlum Giray

http://img181.imageshack.us/img181/2064/1000053jh2.jpg (http://imageshack.us)

Girayım at çek işine devam ediyor.

http://img181.imageshack.us/img181/588/1000055lw9.jpg (http://imageshack.us)

Yaklaşık 2 km sahili dolaşmamıza rağmen tek vuruş alamamıştık. Geriye dönme hazırlıklarına başladık. Dönüş yolunda da at çek olayına devam ettik ama tek vuruş olmamıştı. Bir daha ki sefere deyip, babamın yanına döndük. Babamın yanına geldiğimizde babamda da pek vuruş yoktu. O sıra takıma bir vuruş aldık.

Babam takımının başında:

http://img209.imageshack.us/img209/9898/1000059cx1.jpg (http://imageshack.us)

Babamı kamışa bir türlü alıştıramadık. Babam her zaman eski yöntemler daha geçerli der. Hep kendi yöntemleri ile avlanır. Takımları da eski yöntem usulleri ile donatılmış takımlardır.

Babam Torunu Giraya balıkçılığın sırlarını anlatırken

http://img215.imageshack.us/img215/8392/1000061om7.jpg (http://imageshack.us)

Ve böylelikle bir avımızı elimiz boş olarak geri döndük. Kısmet artık başka avlara kaldı.

Saygılarımla

Mehmet Pekmezci
06-06-2007, 11:42 AM
Sevgili Cem inşallah her babaya bunları yaşamak nasip olur. Paylaştığın için teşekkürler. En büyük balık zaten yanında. Başka balık olsa ne olur olmasa ne olur.:)

Sırtıcı
06-06-2007, 11:50 AM
Sevgili Cem inşallah her babaya bunları yaşamak nasip olur. Paylaştığın için teşekkürler. En büyük balık zaten yanında. Başka balık olsa ne olur olmasa ne olur.:)

Sağol Dostum Mehmet elimizden geldiğince Girayımla özel günlerimizi dolu dolu yaşamaya çalışıyourz. Her baba'ya bu tür paylaşımları teklif ederim. Çok keyifli oluyor.

Saygılarımla

Akın Altınok
06-06-2007, 12:12 PM
bence yayınlanan en güzel av raporu bu abi.Fazla söze gerek yok.Süper süper süper....

İnşallah her babaya nasip olur...:);)

Salih Reis
06-06-2007, 12:18 PM
Mehmetcim insanın evladının mutluluğu gibi var mı?

bizim oğlan OKS ye hazırlanıyor diye bu sene doğru düzgün balığa gitmedim,
hiç de dert etmiyorum.
yanında olduğumda benden destek aldığını biliyorum.
yeterki evlatlarımız mutlu olsun :)
Onların gülmesi, mutlu olması bizim mutluluğumuzu zaten kat ve kat artırıyor..

insallah vatana, millete hayırlı evlatlar olurlar.
bu kirli ortamda böyle evlatlara her zamankinden daha da çok ihtiyaç var.

sağlıcakla kal.

AKIN74
06-06-2007, 12:19 PM
Cem ne diyeyim 3 hafta oldu ben de gelemiyorum Çandarlıya, kısmet bu hafta sonu oradayım:) ama bu hafta sonu da sen orda olmayacaksın sanırım, inşallah önümüzde ki başka bir hafta sonu birlikte olmak dileğiyle...;)

Girayımız mutlu olmuş ya gerisi boş, arabası da harikaymış...:)

Sırtıcı
06-06-2007, 12:37 PM
bence yayınlanan en güzel av raporu bu abi.Fazla söze gerek yok.Süper süper süper....

İnşallah her babaya nasip olur...:);)

Sevgili Akın umarım sende bu tür avlar yaşarsın. Saygılarımla

Cem ne diyeyim 3 hafta oldu ben de gelemiyorum Çandarlıya, kısmet bu hafta sonu oradayım:) ama bu hafta sonu da sen orda olmayacaksın sanırım, inşallah önümüzde ki başka bir hafta sonu birlikte olmak dileğiyle...;)

Girayımız mutlu olmuş ya gerisi boş, arabası da harikaymış...:)

Akın kardeşim her zaman senin ve ekibinle balığa çıkmaya hazırım. Kapımız herkese açıktır. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Umarım mırmır başladığında Çandarlıda güzel bir av yaparız. Saygılarımla

hiç de dert etmiyorum.

sağlıcakla kal.

Salih abim umarım oğlunuz istediği sonucu elde eder. Mutluluğunuz daha çok olur. Senin dediğin gibi onların bir gülmesi bize dünya nimetlerine bedel oluyor. Varsın onların yüzü hep gülsün. Saygılarımla

Mehmet Pekmezci
06-06-2007, 01:11 PM

hiç de dert etmiyorum.

sağlıcakla kal.

Bu güzel temennilere eklenecek birşey yok abi. Katılmaktan başka...

memo35½
06-06-2007, 03:17 PM
Sevgili Cem paylaşımların en güzeli işte bu.Balık malık hepsi boş.Sevgili baban,sen ve aslan yavrun,3 nesil bir arada.bu işte hayatının en büyük trofesi bence. Allahıma çok şükür bende bunu yaşadım ve yaşıyorum.Bundan daha büyük bir keyif olamaz.

lojistik45
06-06-2007, 03:59 PM
Sevgili Cem kardeşim, paylaşımın için teşekkürler, bundan güzel'i olurmu? Bu hafta giray'la çok güzel bir hafta sonu geçireceğini biliyordum ki, öğle olmuş.:D
Senin balık manyağı olduğunu biliyoruzda, bu oğlan senin, senide geçecek ona göre. Seni bırakıp gira'la balığa çıkacam:D
Yerim len ben küçük balıkçı giray'ı ben.:D:D:D
Hep böğle mutlu ol emi.:)

Sırtıcı
06-06-2007, 04:05 PM
Sevgili Cem paylaşımların en güzeli işte bu.Balık malık hepsi boş.Sevgili baban,sen ve aslan yavrun,3 nesil bir arada.bu işte hayatının en büyük trofesi bence. Allahıma çok şükür bende bunu yaşadım ve yaşıyorum.Bundan daha büyük bir keyif olamaz.

Sevgili Mehmet abi; iyi dileklerin için teşekkür ederim. Evet günün trofesi Girayımla balık avlamaktı. Onun heyecanınına ortak olmaktı. bunuda isteyerek başardım. Bundan daha büyük keyif asla olmaz olamayacakta, eylemlerimiz her zaman sürecektir.

Saygılarımla

Sırtıcı
06-06-2007, 04:08 PM
Sevgili Cem kardeşim, paylaşımın için teşekkürler, bundan güzel'i olurmu? Bu hafta giray'la çok güzel bir hafta sonu geçireceğini biliyordum ki, öğle olmuş.:D
Senin balık manyağı olduğunu biliyoruzda, bu oğlan senin, senide geçecek ona göre. Seni bırakıp gira'la balığa çıkacam:D
Yerim len ben küçük balıkçı giray'ı ben.:D:D:D
Hep böğle mutlu ol emi.:)

Sevgili Hüseyin Abim; çok iyi bir hafta sonu geçirdim. Biliyorsun Girayda seni çok seviyor. Pazar günü görüştüğümüzde hemen boynuna atladı. Sana olayları anlatıyordu. Giray balık konusunda beni geçmiş durumda, gayretimde bu yöndedir.

Girayımı ileride dünya çapında tanınmış bir balık sevdalısı olarak kısmetse göreceğiz. Tüm balık sever kardeş, dost ve ağabeylerimin bu tip olayları keyiflerince yaşaması dileğimle.

Saygılarımla

POYRAZPINAR
06-06-2007, 09:32 PM
haftanın trofesini Giray kapmış:)
karaşimşeği çekmiş altına:):)
allah gerçek arabada almayı nasip etsin oğlana :)
MAŞALLAH:)

baracuda_35x
06-06-2007, 10:00 PM
arkadaşlardan bana söyleyecek söz kalmamış
Bir baba,kendi mutluluğundan çok çocuklarının mutluluğu ile mutlu olur.
paylaşımın için teşekürler.

cturk1963
07-06-2007, 07:57 AM
Sabahın bu ilk saatlerinde okuduğum bu yazılar gerçekten insanı mutlu eden aynı zamanda hüzünlendiren bir o kadarda sevindiren şeyler.Cem kardeş tüm arkadaşların yazılarına tek tek katılıyorum.Allah sevenleri ve sevmesini bilenleri hiç ayırmasın.Sağlıcakla Kalınız (Hepiniz)

Sırtıcı
07-06-2007, 08:05 AM
haftanın trofesini Giray kapmış:)
karaşimşeği çekmiş altına:):)
allah gerçek arabada almayı nasip etsin oğlana :)
MAŞALLAH:)

Mustafa kardeşim bu hafta trofe Girayımın idi. Ne yapacaksın onların mutluluğu bizlere yetiyor. Zaten sabahın 05:30 dan akşama kadar bindi. Akşam ise güneş alerjisi olmuş. Sol göz kanlandı. Hemen akşamına dönmek zorunda kaldık. Artık diğer trofe eylemlerimiz devam edecek.

Saygılarımla

Sırtıcı
07-06-2007, 08:12 AM
arkadaşlardan bana söyleyecek söz kalmamış
Bir baba,kendi mutluluğundan çok çocuklarının mutluluğu ile mutlu olur.
paylaşımın için teşekürler.

Rıdvan Arkadaşım iyi dileklerinin için çok teşekkür ederim. Amacımız her yönü ile vatanımıza milletimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar yetiştirebilmek. Allah herkese çoluk çocuğunun güzelliklerini görmek nasip etsin.

Saygılarımla

Sabahın bu ilk saatlerinde okuduğum bu yazılar gerçekten insanı mutlu eden aynı zamanda hüzünlendiren bir o kadarda sevindiren şeyler.Cem kardeş tüm arkadaşların yazılarına tek tek katılıyorum.Allah sevenleri ve sevmesini bilenleri hiç ayırmasın.Sağlıcakla Kalınız (Hepiniz)

Sevgili Cihan Abim Allah sevenleri ve sevmesini bilenleri hiç ayırmasın. bu lafınıza katılıyorum. Allah sizden razı olsun.

Saygılarımla

CNK
07-06-2007, 05:39 PM
canım abim her zamanki gibi akıcı ve iyi bir anlaım yapmışsın.
pazar günü içinde palanladığımız gibi olsaydı sanırım girayla benim yakalıdığım balıkları anlatmış olacaktın ama aksilik cumartesi gecesi dönmek zorunda kaldık.

bir dahaki sefere canım yiğenimle tutuğum balıkları bu şekilde akıcı ve iyi anlatımın ve resimlerinle süslersin.

bu arada istediğin gibi siteyede üye oldum.

herkese saygılar.

Rasimydz
07-06-2007, 10:07 PM
cem cok guzel bır anlatım yapmısın tebrıkler. gelecegın balıkcısı gırayıda kutluyorum.
guzel bır bırlıktelık ve gun gecırmısınız.
şiir icinde ayrıca tesekurler. cem demirköprüye gidiyormusunuz sıze yakın nede olsa ben denızlıden ara sıra gıdıyorum.
paylasımın ıcın tesekurler cem.

Zeybek
08-06-2007, 01:29 AM
Cem kardeşim bundan güzel ne olabilir ki onları mutlu ettiğini görmek, süper bişey. Ben bazen kendi çocukluğumla kıyaslıyorumda ulen ne şanslı bu bizim veletler kıskanıyorum onları:D. sanki birazda biz onlarla yaşayamadığımız çocukluğumuzu tekrar yaşıyoruz ne mutlu ne güzel Giraylada resim yoluyla tanışmış olduk.
Cem bak ben çok seyrek geliyorum olgu sitesine babam duymasın foça daha cazip geliyo bana:D. Ama babam ve teknemiz Doktor orada her pazar babam balığa çıkıyor hatta aldığı levrekleri bir görsen şu son iki haftadır. valla süper. yani diyeceğim sen babamı tanıyosun sanırım hüseyin abi tanıştırdı. Adam balığa çıkmak için arkadaş arıyo yanına, takıl onla abi yada babanı felan tanıştır aklında olsun. Ha bu arada çipura zamanı tekneyi foçaya getirtiyorum kimse kusura bakmasın:D:D:D Hadi kal sağlıcakla

Sırtıcı
08-06-2007, 11:48 AM
Cem kardeşim bundan güzel ne olabilir ki onları mutlu ettiğini görmek, süper bişey. Ben bazen kendi çocukluğumla kıyaslıyorumda ulen ne şanslı bu bizim veletler kıskanıyorum onları:D. sanki birazda biz onlarla yaşayamadığımız çocukluğumuzu tekrar yaşıyoruz ne mutlu ne güzel Giraylada resim yoluyla tanışmış olduk.
Cem bak ben çok seyrek geliyorum olgu sitesine babam duymasın foça daha cazip geliyo bana:D. Ama babam ve teknemiz Doktor orada her pazar babam balığa çıkıyor hatta aldığı levrekleri bir görsen şu son iki haftadır. valla süper. yani diyeceğim sen babamı tanıyosun sanırım hüseyin abi tanıştırdı. Adam balığa çıkmak için arkadaş arıyo yanına, takıl onla abi yada babanı felan tanıştır aklında olsun. Ha bu arada çipura zamanı tekneyi foçaya getirtiyorum kimse kusura bakmasın:D:D:D Hadi kal sağlıcakla

Tolga Kardeşim şimdi ki nesil bize göre çok şanslılar. Kıskanmamak elde değil. Ama şunu unutmamak lazım ki onlar bir balık yakalamak için bizim kadar şanslı olabilecekler mi? Elbette bunu bizim iyileştirme kriterlerimiz ortaya çıkaracaktır. Yani kaliteli avcılıktan bash ediyorum. Etrafımızda ne kadar bilinçli arkadaş eş dost olursa yeni nesile güzel gelecekler bırakmamak içten bile değildir.

Tolgacım babanı çok uzun yıllardır tanırım. Tüfekçi Alim abinin yanında her zaman görürdüm ve muhabbetimiz olurdu. Babam da orada kendine balıkçı arkadaşı arıyor. Çandarlıda devasa levrekler var. Kımsetse bu sene bir iki tanesini arak edeceğim. Umarım birlikte planlı bir şekilde bir av yapabiliriz.

İyi dileklerin içinde sana teşekkür ederim. Uzun zamandır seninle muhabbetimiz olmadı. Önümüzdeki hafta ayarlada güzel bir plan yapalım.

Saygılarımla

AKIN74
08-06-2007, 12:43 PM
Adam balığa çıkmak için arkadaş arıyo yanına, takıl onla abi yada babanı felan tanıştır aklında olsun. Ha bu arada çipura zamanı tekneyi foçaya getirtiyorum kimse kusura bakmasın.

Tolga aynı dertten ben de muzdaribim, çamdarlıda bir güzel av yapamadım, bizim site de sizin yanınızda ki daha eski olan asnur sitesi...Babam da bana gönül koyar, niye başka yerlere gidiyorum diye...Babaya seve seve eşlik edebilirim...Ama Cem ile planlarımız var, ustam bana levrek avlatacak...:)

İyi dileklerin içinde sana teşekkür ederim. Uzun zamandır seninle muhabbetimiz olmadı. Önümüzdeki hafta ayarlada güzel bir plan yapalım.
Saygılarımla

Cem kabul ederseniz bu acemi balıkçı da planlarınıza kaynayabilir...;)

Cem bu hafta sonu çandarlıda bana ne önerebilirsin, senin fikirlerini almak isterim...:)
Malum lodos yok at çek için uygun mu, yoksa dipli takım yapıp senin uygun gördüğün bir yerden şansımı deneyeyim mi?:)

Zeybek
08-06-2007, 08:52 PM
[QUOTE=AKIN74;12444]Tolga aynı dertten ben de muzdaribim, çamdarlıda bir güzel av yapamadım, bizim site de sizin yanınızda ki daha eski olan asnur sitesi...Babam da bana gönül koyar, niye başka yerlere gidiyorum diye...Babaya seve seve eşlik edebilirim...Ama Cem ile planlarımız var, ustam bana levrek avlatacak...:)

Valla Akın cım aslında şu batık denilen yerden inan dehşet mercan ve uskumrular aldım zamanında hemde avlak bizim ordan 15 dakika tekneyle biliyosun. ama dip çamur 40 metre izmarit kaynıyor ve ne karagöz nede çipuradan eser yok. Birde bizim orda havalar kötü nerden eserse essin sabah en geç 11 e kadar ondan sonra dalgalar rahatsız ediyor. Valla geçen yıl bizim ev halkı uskumru kolyoz görmekten nefret etti yemiyorlar o yüzden bende gitmiyorum. Bu sene ikizlere niyetimiz var babamla haber veririm sana. Ha bu arada babam da yalnız felan ama 2-3 haftadır sırtı yapıyor toplamda 5 levreği var. iyi sayılır.:D

Zeybek
08-06-2007, 09:01 PM
Uzun zamandır seninle muhabbetimiz olmadı. Önümüzdeki hafta ayarlada güzel bir plan yapalım.

Cem kardeşim katılıyorum sana. Sen çandarlıya gidiyorum bu hafta dediğin hafta bende planımı oraya yapayım takılırız tekneyle sırtı felan çok iyi olur.
Akıncım bu arada sende gelebilirsin biz planlarımızı her dostumuza açık bırakırız:D:D

AKIN74
08-06-2007, 10:29 PM
Cem kardeşim katılıyorum sana. Sen çandarlıya gidiyorum bu hafta dediğin hafta bende planımı oraya yapayım takılırız tekneyle sırtı felan çok iyi olur.
Akıncım bu arada sende gelebilirsin biz planlarımızı her dostumuza açık bırakırız:D:D

Sağol Tolgacım uygun olursa katılırım tabii...;)

Yarın gece yemli, pazar sabahı da kıyıdan at çek yapmayı düşünüyorum kısmetse, tiyolar Cem ustadan...;)

Sırtıcı
09-06-2007, 12:28 PM

Tolgacığım ben bu hafta olamıyacağım. Bu hafta amcaoğlumun sünnet düğünü var. Orada olmam lazım. umarım ileriki haftalarda güzel bir plan yaparız.

Sağol Tolgacım uygun olursa katılırım tabii...;)

Yarın gece yemli, pazar sabahı da kıyıdan at çek yapmayı düşünüyorum kısmetse, tiyolar Cem ustadan...;)

Akın senden bu hafta trofe bekliyorum. O kadar telefonda bilgi ve tiyo verdik. Hadi göster kendini diyorum. Rasgelsin.

Saygılarımla

Mavi Ege
18-06-2007, 12:15 AM
Eeee geleceğin büyük balıkçısı yetişiyor şimdiden...Ne güzel bir tablo..Umarım bizlerde yaşarız böyle güzellikleri..Allah uzun ömürler versin, Giray ve Eda,ya..Mutluluklar her zaman yanlarında olsun..

Sırtıcı
18-06-2007, 08:13 AM
Eeee geleceğin büyük balıkçısı yetişiyor şimdiden...Ne güzel bir tablo..Umarım bizlerde yaşarız böyle güzellikleri..Allah uzun ömürler versin, Giray ve Eda,ya..Mutluluklar her zaman yanlarında olsun..

Evet Erhan Abi geleceğin büyük balıkçısını yetiştirmeye başladım. Allah herkese evlatlarıyala uzun ömürlü sağlıklı ve mutlu beraberlikler versin. Sana teşekkür ederim.

Saygılarımla