Orijinalini görmek için tıklayınız : Saksıda Kuş Yetiştiriciliği :)
Yakup ERDEM
06-06-2007, 09:52 AM
Arkadaşlar fakültede odamın penceresi dışında lavanta ekili bir saksım vardı. Dibinden bir elma fidanı çıktı, kıyıp sökemedim. Lavanta kurudu ve ben de saksıyı pencere dışına koydum.
Yaklaşık 15 gün önce bir ak kuyruk sallayan (Motacilla alba) saksıya yuva yaptı.
1, 2 derken 6 adet de yumurta yumurtladı. Şimdi gelip üzerinde kuluçkaya yatıyor.
Onun bir videosunu çektim. Aşağıdaki mavi ile yazılı linke tıklarsanız kısa bir videosunu seyredebilirsiniz. Film yatık çekilmiştir.
Ara kablosunu getirince fotograflarını da eklerim.
Saksıya Yuva Yapan Kuyruk Sallayan (http://img532.imageshack.us/my.php?image=ks01zu2.flv)
http://mrw.wallonie.be/dgrne/ong/refuges/images/birdg/motalb.jpg
patron
06-06-2007, 10:15 AM
elinize sağlık üstad, çok güzel :)
Mehmet Pekmezci
06-06-2007, 10:18 AM
Başlığı okuyunca çok meraklandım. Acaba yeni bir teknik mi falan derken işin aslı anlaşıldı:)
Beslediğim bir kuş vardı. O öldükten sonra kuşlara karşı nednse bende bir ilgi başladı. Hel kırlangıçlara. Her yol dönüşlerini sabırsızlıkla bekler oldum balkona yuva yapan kırlangıçların. Onların yavrularına böcek taşımalarını seyretmek, kafalarını yuvanın girişinden çıkararak yan çevirdikleri kafalarıyla bizleri izlemelerini seyretmek gerçekten çok hoş oluyor.:)
AKIN74
06-06-2007, 11:07 AM
Hocam harika bir doğa gösterisi yaşayacağınız ortada...:)
O yavrular büyüyecek adım adım izleyeceksiniz, bence harika olacak...;)
Tek sıkıntı anne kuş ve yavru kuşları rahatsız etmemek için bir süre balkon keyfinden uzak kalmanız olacak sanırım ama değeceğine de inanıyorum...;)
Taylan
06-06-2007, 11:15 AM
Yakup abi cevabı biliyorum aslında % 99 benim bilgisayradandır ya yinede sorayım.
Bu gönderdiğin linkleri ben izleyemiyorum neden acaba:D:D
Yılmaz
06-06-2007, 11:18 AM
Yakup hocam teşekkürler.Bu kuş bile sizin ne kadar insancıl ve doğa adamı olduğunuzu hissetmiş olacakki sizin pencerinizin önüne yuva yapmış.:):):)
Mehmet Pekmezci
06-06-2007, 11:44 AM
Yakup abi cevabı biliyorum aslında % 99 benim bilgisayradandır ya yinede sorayım.
Virüs programııı:D:D
baracuda_35x
06-06-2007, 12:43 PM
hocam yeni aileniz hayırlı uğurlu olsun onlara gözünüz gibi bakacağnıza adım gibi eminim saygılarımlan rasgele:):):)
Yakup ERDEM
06-06-2007, 04:12 PM
Allahın sopası yok işte...
Aha bütün forum duydu gördü, at o külüstürü pencereden sana bi 486 DX 66 alalım :D
Taylan flv codec lerini yüklemen lazım. Artık pek çok video sitesi flv formatında video paylaşıyor.
Taylan
06-06-2007, 06:05 PM
Allahın sopası yok işte...
Aha bütün forum duydu gördü, at o külüstürü pencereden sana bi 486 DX 66 alalım :D
Taylan flv codec lerini yüklemen lazım. Artık pek çok video sitesi flv formatında video paylaşıyor.
Yav sen niye youtube dururken bu dandik sitelere yüklersin videoları anlamam ki. :D Resim sitesine video yüklersen böyle olur tabi :p
Vallahi Yakup abi yap bana bi iyilik at şunları youtube azaten yürüyren balıklarıda göremedim:(
Sırtıcı
07-06-2007, 08:22 AM
Tebrikler. Bende bu kuşa bayılırım. Çok enteresan hareketleri vardır. Bizim ovada çok olur. Bazen onlara seyretmeye dalarım. Çok iyi olmuş.
Saygılarımla
Yakup ERDEM
07-06-2007, 12:59 PM
Yumurtaların son durumu
http://img241.imageshack.us/img241/646/dscn2097soh2.jpg
Taylan
15-06-2007, 12:15 PM
Yakup abi resmi daha yeni gördüm. Gerçekten çok güzel. Bakalım kaçı sağ salim bu yarışı tamamlayacak.
Gelişmeleri takipteyiz bizi resimsiz bırakma :)
AKIN74
15-06-2007, 01:06 PM
Evet Yakup hocam yavrular çıkar çıkmaz foto istiyoruz...:)
AKIN74
04-07-2007, 10:51 AM
Hocam yumurtalarımızda bir gelişme var mı :confused:
Çıkmıştır da onlar yumurtadan, hani diyorum bir iki foto atsanız zahmet olmazsa...:D