PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıktayız Forum Kuralları

Nail SARI
05-06-2007, 05:53 PM
FORUM KURALLARI

A. FORUMUN AMACI :

Ülkemizde Amatör Balıkçılığa gönül vermiş ve bunu yürürlükte olan yasal düzenlemeler doğrultusunda sürdürmeyi ilke edinmiş kişileri bir çatı altında toplayarak sürdürülebilir balıkçılık ve sürdürülebilir çevrecilik bilinci ile büyük balık (trofe) avcılığına özendirmek, yasal boy ve ağırlık limitlerine uygun avlanmayı, anaç ve nesli tehlikede olan türlerin korunması ve yakala-bırak gibi modern yöntemlerin özendirilmesi çerçevesinde amatör balık avı teknikleri ve bunun yanında denizlerimizdeki balıklar ve balıkçılığın gerektirdiği her konuda bilgi ve deneyimlerin PAYLAŞILMASINI sağlamak amatör balıkçılığı herkese sevdirmek ve öğretmektir.
Sitemize kayıtlı her amatör balık avcısı

* 1380 sayılı su ürünleri kanununa (http://www.baliktayiz.com/forum/showthread.php?t=2453)
* Su Ürünleri Yönetmeliğine (http://www.baliktayiz.com/forum/showthread.php?t=2452)
* Amatör Balıkçılığı Düzenleyen su ürünleri Tebliğine (http://www.baliktayiz.com/forum/showthread.php?t=2447)

uymak zorundadırlar.

B. FORUMUN KAPSAMI :

Forumumuz Yürürlükte olan AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ'in izin verdiği çerçeveler dahilinde tüm deniz ve iç sularımızda yapılan balık avı usulleri ve paylaşımlarını kapsar.

C. FORUM KURALLARI :

1. Forumumuzda Türkiye Cumhuriyetine, anayasamıza, Laikliğe, Atatürk İlke ve İnkilaplarına, insanların hür vicdan ve inançlarına aykırı yazı yazmak, imalarda bulunmak kesinlikle yasaktır ve bu konularda hiçbir tolerans gösterilmez.

2. Forumumuzda siyaset, din, dil, ırkçılık, ayrımcılık gibi konularda ve genel ahlaka aykırı hiçbir yazı yazılamaz, resim, afiş ve herhangi bir spor takımının bayrağı, ismi yada logosu yayımlanamaz. Üyelerimizin isim, avatar ve imzalarında bu konuları çağrıştıracak herhangi bir ibare kullanılamaz.

3.Açılan konulardaki yazışma ve genel tartışmalarda hiçbir üye nezaket kurallarının dışına çıkamaz, hakaret, küfür ve diğer aşağılayıcı ifadeleri kesinlikle kullanamaz. Konuların içinde kişisel tartışmalar yapılamaz.

4.Yönetim tarafından aşağıdaki durumlardan bir veya birkaçını barındırdığı tespit edilen konu ve raporlar, haber verilerek veya verilmeksizin paylaşımdan kaldırılır veya düzenlenebilir ;

a) Yürürlükte olan "AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ" de belirtilen yasal boy, miktar ve av şekillerine uymayan, içinde tebliğe aykırı yazı veya görsel öğe içeren av raporları yönetim tarafından paylaşımdan kaldırılır veya raporun kusurlu bulunan kısımları yönetim tarafından düzenlenerek paylaşıma açılır. Raporlarda yayınlanacak olan fotoğrafların av sahasında çekilmiş olması (çekilmedi ise nedeninin açıkça belirtilmesi), Avlanılan balıkların herhangi bir tartışmaya mahal vermeyecek şekilde boylarının üyelerce kolaylıkla anlaşılabileceği şekilde görüntülenmesi esastır.

b) Forum kurallarına uymayan, uygun başlık altında açılmayan, ahlaka ve genel görgü kurallarına ters düşen, daha önce açılmış veya çok benzeri yazılmış konularda tekrar açılan raporlar ile rapor formatının dışına çıkarak rahatsızlık yaratabileceği yönetim tarafından tespit edilen raporlar yönetim tarafından silinebilir, uygun yere taşınabilir veya kusurlu bulunan kısımları düzenlenerek paylaşıma açılabilir.

c) Paylaşıma açılan raporlarda Sigara, Alkol ve benzeri maddelerin alışkanlığını özendirecek şekilde bu tür maddelere vurgu yapan yazı ve fotoğrafların kullanılması durumunda yönetim tarafından bu raporlar silinebilir veya kusurları düzenlenerek paylaşıma açılabilir.

d) Üyelerimizin yukarıda a, b ve c maddelerinde bahsedilen tebliğe, ahlak kurallarına, rapor formatına veya mesajın barındırdığı herhangi içeriğe kişisel olarak özel mesaj veya rapor içerisinde cevap şeklinde müdahaleleri yasaktır. Böyle durumlarda üyeler, konuyu site yöneticilerine özel mesaj ile veya mesajların sağ üst tarafında yer alan "mesajı moderatöre bildir" butonununu kullanarak iletebilirler. Üyenin rahatsızlığını bildirdiği mesaj içeriğindeki konu en kısa süre içinde site yöneticileri tarafından incelenerek gerekli adımlar atılır.

5.Başta kendi forumumuz olmak üzere aynı veya başka amaçlı hiçbir forum hakkında kötüleyici, aşağılayıcı veya özendirici, yöneticilerini veya üyelerini, karalayıcı, küçük düşürücü, hiçbir yazı yazılamaz, imalar yapılamaz.
Aynı şekilde balıkçılıkla ilgili uyulması gereken yasalar, ihlalleri haklı göstermek amacıyla eleştirilemez. Ancak uygulamasından doğan aksaklıklar ve eksiklikler üzerinde görüş alış verişinde bulunulabilir. Öneri ve görüşler, ilgili makamlara iletilmek amacı ile "Sitemiz ile İlgili Haberler, Eleştirileriniz ve Önerileriniz" başlıklı kısımda paylaşıma açılabilir.

6.Foruma gerçek kişiler, tek bir isim ile üye olabilirler. Aynı şahsın başka bir isim ile mükerrer üyeliği yasaktır. Üyeler forum isimlerini (nick name) gerçek isimlerinden farklı alabilirler ancak imza ayarlarında gerçek adlarını, doğum tarihlerini veya yaşlarını, nereden katıldıklarını kesinlikle belirtmeleri tercih edilir.

7.Forumda kullanılan dil, anadilimiz olan TÜRKÇE’dir. Üyelerimizin yazılarında anadilimizi ve mümkün olduğunca doğru dilbilgisi kuralları çerçevesinde kullanmaları özellikle istenir. Yazılarda gerekli olmayan yabancı kelimelerden kaçınmak, alfabemizde bulunmayan W,X,Q gibi harfleri Türkçe kelimeler içinde kulanmamak, Türkçe kelimeleri kısaltma amacı ile bozarak mesajlaşma formatı içinde kullanmaktan kaçınmak hepimizin dikkat etmesi gereken hususlardır.

8.Forumda bağırmak anlamında yorumlanan büyük harfler ile yazı yazılmamalıdır.

9.Forumda üyeler tarafından yazılan yazıların ve yayınlanan resimlerim tüm yasal sorumlulukları yayınlayan üyelerin kendilerine aittir. Bununla ilişkili olarak forum yönetimi hiçbir sorumluluk almaz. Ancak üyeler ilk defa bu forumda yayınlanacak yazıları ve görselleri için isterlerse kendi adlarını ya da forumun adını kullandıkları görsel öğeler üzerine markalayabilirler.

10.Forumda her türlü alıntı ancak kaynak belirtilerek ve hukuki sorumluluğu üyenin uhdesinde kalacak şekilde yayımlanabilir. Forumumuzdan yapılacak alıntıların başka yerde yayımı ise yönetimden izin alınmak ve yayımlandığı yerde sitemizden alıntı olduğu belirtilerek yapılabilir.

11.Forumda üyelerin ticari amaçlı ürün ve malzeme veya sair örnek teşkil edebilecek her türlü materyalin reklamını yapmaları, alım satım ilanı yayımlamaları kesinlikle yasaktır. Foruma reklam alma, sponsorluk gibi konularda, gerektiğinde yönetimin alacağı kararlar geçerli olacaktır.

12.Site yönetimine seçilen kişiler (Moderatörler) üyelerden farklı imtiyazlara sahip kişiler değildirler. Üyeler ile aynı kurallara tabi ancak forumun işleyişinde düzeni sağlamak üzere ilave yetkilerle donatılmış, günlük iş saatlerinden zaman ayırarak bu görevlerini yerine getirmeye çalışan ve bu işi hiçbir maddi ve manevi karşılık ve çıkar beklemeden yapan gönüllü kişilerdir ve Forum Başkanının (Administrator) yardımcılarıdırlar. Açılan rapor ve konuları, içinde kullanılan yazı ve görsel öğeleri bazı durumlarda henüz kontrol edememiş olabilirler. Her üyemiz kendi oto kontrol yetkisini kullanıp aksayan veya forum kurallarına uymayan hususları site yönetimine özel mesaj ile bildirebilir.

13.Forumda resmen üye olarak bulunduğu sürede önceden yönetime bilgi vermeden 1 ay boyunca paylaşımda bulunmayan üyelerin kayıtları yönetim tarafından silinebilir. Bu nedenle forumdan uzaklaştırılan kişilerin tekrar üyelik başvuruları forum yönetiminin inisiyatifindedir.

14.Üyeler foruma üye olurken FORUM KURALLARI’nı okur, öğrenir ve uyacağını onay düğmesine basarak kabul ederler. Kuralları bilmemek ve öğrenmemek mazeret sayılamaz. Üyelik başvurusu sonrasında üyelere otomatik olarak gönderilen e-maili eksiksiz bir şekilde, şıkları boş bırakmadan doldurarak geri göndermeleri şarttır.

15.Forum kuralları yönetim tarafından gerekli görüldüğü taktirde önceden haber verilmeksizin kısmen veya tamamen değiştirilebilir veya bazı maddelerde düzenlemeye gidilebilir. Bu değişikliklerin üyelere bildirilmesi zorunlu değildir. O yüzden forum kuralları üyeler tarafından zaman zaman incelenmeli, kontrol edilmeli, değişiklikler varsa öğrenilmelidir.

16.Yukarıda belirtilen Forum Kurallarına uymayan üyelere yönetim tarafından mesajlarının veya konularının silinmesi, ikaz, ihtar, süreli yasaklama ( süreli Ban) veya süresiz yasaklama (Forumdan ihraç) gibi cezalar verilebilir. Bu cezalar üyeye yönetim tarafından bildirilir ancak yönetimin bu bildirimi yapmak gibi bir zorunluluğu yoktur. Bu cezalar kesindir ve hiçbir surette itiraz edilemez. Üyeler tüm forum kurallarına uygun paylaşımlarda bulunmakla yükümlüdürler.