PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yürüyen Balık Gördünüz mü?

Yakup ERDEM
04-06-2007, 09:39 AM
Bu hafta sonu gezisinde yaylalarda şelale kıyılarında karada yürüyen balıklar gördük. Şelaleden atlayanlardan daha çok bunlar ilgimi çekti.

http://img158.imageshack.us/img158/7336/dscn2062yb3.jpg

Balıkların videosunu seyretmek için aşağıdaki linke tıklayınız.
Taşısıran balıklarının yürüyüşü (http://img532.imageshack.us/my.php?image=dscn2050ij6.flv)

Bir de internette sık rastlanan "yurdum insanı" manzarası ekleyeyim.

1500 rakımlı bir yayla köyünde bir resmi bina önünde bir tuvalet.
Bayanlar nereye ?

http://img172.imageshack.us/img172/503/dscn2079xr4.jpg

Mehmet Pekmezci
04-06-2007, 09:43 AM
Hocam balıkların bir bildiği vardır diyorum.:)Bu balıkların bunu yaptığı biliniyormuydu yoksa bu yeni bir keşif mi? İlk biz mi öğreniyoruz yoksa bunu?:)

Yakup ERDEM
04-06-2007, 09:47 AM
Mehmet alabalıkların atlaya sıçraya geçtiği bir şelale burası, bu balıklar da adı üzerinde taşısıran balığı (Cobitis taenia).
Yani iyi bilinen bir konu. Fakat herhalde nette böyle bir resim yoktur.

Hocam balıkların bir bildiği vardır diyorum.:)Bu balıkların bunu yaptığı biliniyormuydu yoksa bu yeni bir keşif mi? İlk biz mi öğreniyoruz yoksa bunu?:)

güroloflu
04-06-2007, 09:50 AM
Günaydın hocam her iki kareyide çok güzel yakalamışsın.
Ama yakaladığın balıkları henüz göremedik:) Sen boş dönmezsin.

Yakup ERDEM
04-06-2007, 09:56 AM
Günaydın Gürol abi; bol balık vardı, türü tehlikede olmayan türlerden yeterince avlayıp güveç yapıp yedik.
Alabalıkların resmini de raporunu da yayınlamıyacağım.
Genel bir kuraklık nedeniyle derelerde zaten su yok. Alabalık çok zor girilen dere ve kollarda kalmış. Ne tutmaya kıyabildim ne yemeye.
İri bir kaç balık vardı suya iade edildiler. Onları da ben alıp yersem önümüzdeki sene o derede yumurtlayacak balık kalmaz.

http://img511.imageshack.us/img511/3604/iade1qk8.jpg

Alabalık yumurtası yumurtlamayı öğrendiğimde o anaçları avlayıp raporlamaya başlıyacağım :D

Günaydın hocam her iki kareyide çok güzel yakalamışsın.
Ama yakaladığın balıkları henüz göremedik:) Sen boş dönmezsin.

Yılmaz
04-06-2007, 10:04 AM
Yakup hocam kareler için teşekkürler.:)
Hafta sonu raporu daha sonramı bende merak ettim.:confused:

Yılmaz
04-06-2007, 10:06 AM
Yakup hocam sağolasın ben biraz geç kaldım.Mesajı aldım hocam.;)

Yakup ERDEM
04-06-2007, 10:07 AM
Yılmaz abi alablık raporu yok. Kötü örnek olmayayım.
Küçük balıkları iade ederken deredeki alabalık neslinin garantisi olan anaç alabalıkları salıvermemeye kıyamadım. Derede sazan ailesinden balık ta bol olduğundan alabalıklar zaten can çekiştiriyorlar. Bir darbe de ben vuramadım.

http://img131.imageshack.us/img131/8968/iade2bm2.jpg

Avin Hikayesi:

Sedat kardeşimle hayatımda gittiğim en güzel doğa parçasına gittik, avlandık, kamp kurup, yıldızların altında semaver çayı içtik.

Bizi doyuracak kadar balığı küçük bir güveçte pişirip yedik.

http://img95.imageshack.us/img95/5830/dscn2070ou0.jpg

Yakup hocam kareler için teşekkürler.:)
Hafta sonu raporu daha sonramı bende merak ettim.:confused:

AKIN74
04-06-2007, 10:30 AM
Alabalık yumurtası yumurtlamayı öğrendiğimde o anaçları avlayıp raporlamaya başlıyacağım :D

Hocam neşeniz her daim böyle güzel olsun....:)

Ama inanın oturduğum yerde gülmekten koptum...:D:D:D

Yakup ERDEM
04-06-2007, 10:38 AM
Akın bu kaçıncı bilmiyorum, 1 nisandan bu yana yörede gitmediğim dağ dere yayla kalmadı.
Görünen o ki alabalıklar korunmalıdır.
Bu şartlarda alabalık tutup yemek marifet değil.
En irilerini alıkoymak ta bana hep ters geldi. Yokki başka, zaten derede topu topu 10 anaç var, neden onun üçünü de ben yiyeyim.
Sarıbalık, Ts kefali neyime yetmiyor. O yayla sularında yaşayan diğer türler de albalık kadar lezzetli.

Hocam neşeniz her daim böyle güzel olsun....:)

Ama inanın oturduğum yerde gülmekten koptum...:D:D:D

güroloflu
04-06-2007, 10:43 AM
Akın bu kaçıncı bilmiyorum, 1 nisandan bu yana yörede gitmediğim dağ dere yayla kalmadı.
En irilerini alıkoymak ta bana hep ters geldi. Yokki başka, zaten derede topu topu 10 anaç var, neden onun üçünü de ben yiyeyim.
Sarıbalık, Ts kefali neyime yetmiyor. O yayla sularında yaşayan diğer türler de albalık kadar lezzetli.
Evet hocam çok haklısın,bırak herkesi onda birimiz bile senin gibi düşünüp davransaydık dereler ve denizler balık kaynardı.
Ayrıca senin gibi dinç olup gezdiğin güzel yerleri hgezemediğim içinde seni kıskanıyorum.Ne yaşım nede kilom müsade etmiyor:)

AKIN74
04-06-2007, 10:46 AM

Hocam bizlerin başında bulunmanız bizler için büyük bir şans, sizi her daim örnek aldığımızı bilmenizi isteriz...:)

Ama gerçekten iç sularda hassaslık dengesi çok çok daha önemli, herkezin bilinçlenmesi temennisiyle...

Yakup ERDEM
04-06-2007, 11:49 AM
Örnek olacak bir halimiz pek yok aslında. Bu sizlerin iyiliğidir.
Bu arada , Maaşallah siz yoğunluğu atlatıp güzel işler çıkartmaya başladınız.

Hocam bizlerin başında bulunmanız bizler için büyük bir şans, sizi her daim örnek aldığımızı bilmenizi isteriz...:)

Ama gerçekten iç sularda hassaslık dengesi çok çok daha önemli, herkezin bilinçlenmesi temennisiyle...

Taylan
04-06-2007, 12:28 PM
Abi gerçekten balıklar çok hoşlar ya. Gerçi henüz alttaki linki açamadım ama birazdan açılır. Güveç ise ayrı bir güzel görünüyor. Çok güzel bir kamp olduğu belli. İçim gitti valla

Alttaki resim ise tam Yurdum insanı olmuş :D:D:D

Yılmaz
04-06-2007, 12:50 PM
Yılmaz abi alablık raporu yok. Kötü örnek olmayayım.
Küçük balıkları iade ederken deredeki alabalık neslinin garantisi olan anaç alabalıkları salıvermemeye kıyamadım. Derede sazan ailesinden balık ta bol olduğundan alabalıklar zaten can çekiştiriyorlar. Bir darbe de ben vuramadım.

Avin Hikayesi:

Sedat kardeşimle hayatımda gittiğim en güzel doğa parçasına gittik, avlandık, kamp kurup, yıldızların altında semaver çayı içtik.

Bizi doyuracak kadar balığı küçük bir güveçte pişirip yedik.

http://img95.imageshack.us/img95/5830/dscn2070ou0.jpg

Yakup hocam daha ne olsun.Her şey mükemmel.:)
Hele de bu güveç nefis olmuşdur.Sahi hocam bu güveçin tarifini vermişmiydiniz?

Yakup ERDEM
04-06-2007, 12:54 PM
Sanırım verdim abi :D ama yağımız olmadığından biraz kuru oldu. Dağlarda henüz bahar yeni geldiği için balıklar daha yağlanmamış.
soğan, sarımsak, sivri biber, domates... (yağ getirmeyi unutmuşuz:))
Malzemerlerle ayıklanmış balığı güvece doldurup pişinceye kadar beklemek yetiyor.

Yakup hocam daha ne olsun.Her şey mükemmel.:)
Hele de bu güveç nefis olmuşdur.Sahi hocam bu güveçin tarifini vermişmiydiniz?

Onur G. HİTİT
05-06-2007, 07:36 PM
Yürüyen balık bir şey mi? Ben koşan balık bile gördüm, benden kaçıyordu. :D

Şaka bir tarafa da ilginçmiş gerçekten. Paylaşım için sağolun.