Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıyıdan yapılan avda Mamunun iğneye takılması
AKIN74
04-06-2007, 12:57 AM
Kıyıdan yaptığımız uzun mesafeli atışlarda yemin iğnenin üstünde kalması ve iğneden kolaylıkla kurtulmaması için kullanılan teknik olup, aynı zamanda balığında yemi kolay biçimde alamaması için basit açıklamalı video...
Mamun iğneye kuyruktan geçirilir ve içinde iğne ilerledikten sonra baş kısmından iğne tekrar çıkartılır...önemli nokta mamun ne kadar büyük olursa olsun ya da iğnenizin palası ne kadar kçüçük olursa olsun, mamun paldan geçtikten sonra kösteğin üzerinde gidebildiği kadar götürülür...
2claIBYfhJw
Rastgele...
Mehmet Pekmezci
04-06-2007, 11:41 AM
Kıyıdan yapılan avlarda pek çok insan mamunun atış esnasında düştüğünü söyleyerek pek mamun kullanmaz. İşte bu sorunun çaresi mamunu bu şekilde takmaktır. Bu bilgiyi bana sevgili Mutlu vermişti.
Kafada ki soru işaretlerine hemen cevap verelim. Mamun kesinlikle canlı kalıyor. İğnenize mamunu takarken iğne boyunuzu göz önünüze almalısınız. 3 numara iğne için sigara izmariti büyüklüğünde ki bir mamun tam ideal boydur. ilk başta takarken sorun yaşayabilirsiniz. Ama eliniz kısa sürede alışacaktır.
Bu şekilde takılan bir mamun oltadan asla düşmez.Eğer ölmüş ve yumuşamış değilse. Aksi bile olsa mamunun kuyruk kısmı yine de oltanızda kalacaktır. mamun düştü diye oltanızı çekmeyin.
Yakup ERDEM
04-06-2007, 11:50 AM
Akın ellerine sağlık, harika bir kaynak oldu.
Taylan
04-06-2007, 12:51 PM
Akın paylaşım için teşekkürler. Güzel bir video. Bizde burada karidesi oltaya aynı bu şekilde takıyoruz ve gayet randımalı oluyor. Paylaşım için teşekkürler
Iskarmoz
04-06-2007, 04:31 PM
Son derece faydalı bir paylaşım olmuş. Emek veren, akıl eden arkadaşlara teşekkürler..
ergenlaci
23-06-2007, 12:26 AM
bende bu mamun oltada durmaz diyenlerdendim:pama sayenizde bende mamun severlerden oldum,çok teşekkür ederim:p
AKIN74
23-06-2007, 09:43 AM
bende bu mamun oltada durmaz diyenlerdendim:pama sayenizde bende mamun severlerden oldum,çok teşekkür ederim:p
Rastgele Aziz, kısmetin büyük olsun...;)
Mavi Ege
23-06-2007, 10:12 AM
Akın Kardeşim..Çok güzel hazırlanmış bir sunum..Şimdiye kadar mamun kullanmadığım için, yeni bir şey öğrenmiş oldum...Ellerine sağlık,teşekkürler..
Samet Eryavuz
23-06-2007, 05:39 PM
COk sagol akın abi.Atarken oltadan dusmeler kalkacak cok canımı sıkıyordu cunku bu olay.Sagolasın tekrar.
baracuda_35x
24-06-2007, 12:24 AM
Kıyıdan yapılan avlarda pek çok insan mamunun atış esnasında düştüğünü söyleyerek pek mamun kullanmaz. İşte bu sorunun çaresi mamunu bu şekilde takmaktır. Bu bilgiyi bana sevgili Mutlu vermişti.
Kafada ki soru işaretlerine hemen cevap verelim. Mamun kesinlikle canlı kalıyor. İğnenize mamunu takarken iğne boyunuzu göz önünüze almalısınız. 3 numara iğne için sigara izmariti büyüklüğünde ki bir mamun tam ideal boydur. ilk başta takarken sorun yaşayabilirsiniz. Ama eliniz kısa sürede alışacaktır.
Bu şekilde takılan bir mamun oltadan asla düşmez.Eğer ölmüş ve yumuşamış değilse. Aksi bile olsa mamunun kuyruk kısmı yine de oltanızda kalacaktır. mamun düştü diye oltanızı çekmeyin.
evet arkadaşlar pekmezçi kardeşime katılıyorum banada geçen hafta mutlu kardşim öğretmişti akın sanada sanada teş büyle güzel bir anlatım için
Yılmaz
24-06-2007, 01:15 PM
Akın Paylaşım ve emeğin için çok teşekkürler.:)Ellerine sağlık.
AKIN74
25-06-2007, 12:34 AM
Tüm abi ve kardeşlerim kısmetiniz bol ama iri tarafından olsun...:D
Hepinize rastgele...:)