Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsundaki balıkcılar dikkat.
güroloflu
03-06-2007, 11:03 PM
Arkadaşlar samsun baruthanede trakonya cinsinden olan Varsam diye bir balık tutmuşlar ve arkadaşı haqstaneye kaldırmışlar.Ben biraz internette inceledim,çok tehlikeli bir balık.Tuttuğunuz balığı tanımıyorsanız sorup öğrenmeden elinize almayınız.
Bu hususta Yakup hocam daha geniş bilgi verecektir.Ben dikkatli olmanız için uyarmak istedim.Kazasız avlar dilerim.
paramecium
03-06-2007, 11:08 PM
Arkadaşlar samsun baruthanede trakonya cinsinden olan Varsam diye bir balık tutmuşlar ve arkadaşı haqstaneye kaldırmışlar.Ben biraz internette inceledim,çok tehlikeli bir balık.Tuttuğunuz balığı tanımıyorsanız sorup öğrenmeden elinize almayınız.
Bu hususta Yakup hocam daha geniş bilgi verecektir.Ben dikkatli olmanız için uyarmak istedim.Kazasız avlar dilerim.
Sağolasın abi bu konu açılmıştı zaten forumda şu an hala ana sayfada var konu,oradan iyice incelemekte fayda var aşırı duyarlılık halinde çok kötü sonuçlar doğurabiliyor
Mehmet Pekmezci
04-06-2007, 11:31 AM
Eğer olur da br kazaya uğrarsanız balığın vurduğu yeri hemen yakın yada dayanabileceğiniz kadar sıcak suya sokun. Bu ve benzeri balıkların zehirinin düşmanı sıcak. Bunu aklınızdan çıkarmayın. ;)
Yılmaz
04-06-2007, 11:43 AM
Gürol abi ben sensiz zaten denize balık yakalamaya gitmiyom.Genede uyarın için teşekkürler.hatırladınmı abi iskorpit yakalamışdım da sen beni uyarmış kancadan iskorpiti çıkarmışdın.:D:D
güroloflu
04-06-2007, 11:50 AM
Gürol abi ben sensiz zaten denize balık yakalamaya gitmiyom.Genede uyarın için teşekkürler.hatırladınmı abi iskorpit yakalamışdım da sen beni uyarmış kancadan iskorpiti çıkarmışdın.:D:D
Evet ,ama bu dahada tehlikeli insanı öldürebilir,iskorpit biraz acı verir ve şişirir.
Yılmaz
04-06-2007, 12:18 PM
Evet ,ama bu dahada tehlikeli insanı öldürebilir,iskorpit biraz acı verir ve şişirir.
Gürol abi deniz tehlikeli balıklarla dolu.:eek:Hemde küçük balıklarla.:(Biz en iyisi tatlı suya devam edelim abi.:pYa kayık alalım yada düz bir yer bulalım abi ne o ya kayalarda dengemi kaybedip düşücem alim Allah.:D:D birde zehirli balıklar çıktı şimdi.:D:D:D
erkalbayrak
04-06-2007, 01:39 PM
Gürol abi deniz tehlikeli balıklarla dolu.:eek:Hemde küçük balıklarla.:(Biz en iyisi tatlı suya devam edelim abi.:pYa kayık alalım yada düz bir yer bulalım abi ne o ya kayalarda dengemi kaybedip düşücem alim Allah.:D:D birde zehirli balıklar çıktı şimdi.:D:D:D
Yılmaz abi sen, Gürol abinin peşinden gitme bence de:D Hatta Gürol abiyi de bırakma kayaların arasında bak ha bre tehlikeli şeyler çıkıyor, gerçi gürol abi tecrübeli bu konuda.
Geçen hafta yalova gemesinin orada ispara ya atarken oltaya gelen zehirli balıkları belki biz elimizle alacaktık. Allah korusun acillik olurduk birde balıktan anlamıyorsunuz balığa gitmişsiniz diye gülerlerdi bile. Yaşasın tatlısu, adı bile bambaşka:D:D:D
Taylan
04-06-2007, 02:00 PM
Gürol abi bu önemli uyarın için teşekkürler. Çok dikkat etmek lazım bu konuya abi. Es geçilmeyecek bir konu. Bir balık uğruna canımızdan olmayalım
erkalbayrak
04-06-2007, 04:16 PM
Gürol abi ağzından iğneyi pense ile çıkartmıştı o zaman, hatta şöyle demişti zannediyorum, yüzülünce de yenilebilir herhangi bir tehlikesi yok.:D Valla biz yakalayınca kafa derini yüzüp atalım ne olur ne olmaz.:D:D:D
Taylan
04-06-2007, 04:20 PM
Gürol abi ağzından iğneyi pense ile çıkartmıştı o zaman, hatta şöyle demişti zannediyorum, yüzülünce de yenilebilir herhangi bir tehlikesi yok.:D Valla biz yakalayınca kafa derini yüzüp atalım ne olur ne olmaz.:D:D:D
Sakına sakın Erhan o dediğin balık trakonya değil İskorpittir. Bildiğim kadarı ile trakonya ve varsam pişsede zehirleyebiliyor. Aman diyim. Yakup abimin yazdıklarının içinde olması lazım bi göz at istersen
link burda
http://www.baliktayiz.com/forum/showthread.php?t=329
güroloflu
04-06-2007, 04:25 PM
Sakına sakın Erhan o dediğin balık trakonya değil İskorpittir. Bildiğim kadarı ile trakonya ve varsam pişsede zehirleyebiliyor. Aman diyim. Yakup abimin yazdıklarının içinde olması lazım bi göz at istersen
Aslında bende varsam ile trakonyayı pek iyi tanımıyorum ama çok eskiden görmüştüm.Herhalde gelinciğe benziyor.Elbisesini çıkarınca yeniyor,ama siz yinede o riski almadan pense ile bıçakla elinizi sürmeden kesip atın.Olmazsa beni çağırın ben gelene kadar bekleyin:D
erkalbayrak
04-06-2007, 04:39 PM
link burda
http://www.baliktayiz.com/forum/showthread.php?t=329
Taylan Yakup hocanın bahsettiklerine baktım ama biraz karanlıktı ortalık da ben sanki daha değişik bir tür gibi gördüm, böyle kaya balığı gibi üstü ve yanları kanatlı manatlı bir şeydi sanki.
Daha iyisini Gürol abi bilir nasıl olduğunu çünkü onun tepe lambası vardı.:D
NİHAT SUNAR
05-06-2007, 12:23 AM
Gürol ağabey,aman dikkat ha.Motoru yenilettin diye özellikle geceleri tuttuklarına hemen dalma:D
ahmetcem
06-06-2007, 07:48 PM
Trakonyanın zehrinin hızının kesilmesi için dikeninin battığı yere trakonyanın filetosunu kesip koymak diye biliyorum aklınızda kalsın :) iskorpitde amonyak :D taylan abi sana sölemiştim
Taylan
07-06-2007, 08:43 AM
Trakonyanın zehrinin hızının kesilmesi için dikeninin battığı yere trakonyanın filetosunu kesip koymak diye biliyorum aklınızda kalsın :) iskorpitde amonyak :D taylan abi sana sölemiştim
Sölemiştin ama inşallah gerek kalmaz Cem :) Yoksa durum amonyakda olsa kötü. Sonra kayaların üstünde keçi gibi sekmeyelim :D
Mehmet Pekmezci
07-06-2007, 08:59 AM
Sölemiştin ama inşallah gerek kalmaz Cem :) Yoksa durum amonyakda olsa kötü. Sonra kayaların üstünde keçi gibi sekmeyelim :D
Ateş, sıcak su yani sıcak bir şey:) Amanyokla falan uğraşmayın. Ya yanınızda sıcak su bulundurun ya da sigaraya başlayın:D Keçi gibi sektirmez de kuğu gölü balesi yaptıracağı kesin.:D
ahmetcem
07-06-2007, 02:12 PM
Ateş, sıcak su yani sıcak bir şey:) Amanyokla falan uğraşmayın. Ya yanınızda sıcak su bulundurun ya da sigaraya başlayın:D Keçi gibi sektirmez de kuğu gölü balesi yaptıracağı kesin.:D
Baruthanede kuğu gölü balesi de ne yapılır :D ha