PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ispara Takımı Hazırlanması.

Musa KARAOĞLAN
02-06-2007, 10:53 AM
Arkadaşlar,Ispara takımının hazırlanmasını size çizmeye çalıştım,inşallah açıklayıcı olmuştur.Bu takımın özelliği hareketli şamandıra olması ve stoperle derinliği ayarlayabilmemiz sebebiyle ister yüzeyde,isterseniz dipte kullanabilirsiniz.Herkese rastgele.

http://img513.imageshack.us/img513/6109/adszjy7.png (http://imageshack.us)

patron
02-06-2007, 04:27 PM
teşekkürler
tutulmuşu da var mı bu ısparanın :)
resimli falan yoksa hayal mi bu :)

Taylan
02-06-2007, 04:30 PM
Kardeşim biliyorum ustanın sözünün üstüne söz olmaz ama benimki zaten seninkini üstüne bir söz söylemek değilde senin bilgini biraz daha görsel hale getirmek, eğer mazur görürsen

http://img482.imageshack.us/img482/8725/isparaoltasedqd6.jpg (http://imageshack.us)

erkalbayrak
02-06-2007, 04:47 PM
Arkadaşlar,Ispara takımının hazırlanmasını size çizmeye çalıştım,inşallah açıklayıcı olmuştur.Bu takımın özelliği hareketli şamandıra olması ve stoperle derinliği ayarlayabilmemiz sebebiyle ister yüzeyde,isterseniz dipte kullanabilirsiniz.Herkese rastgele.

Musa paylaşımın için teşekkürler ama biraz geç oldu galiba nedense hep sana rastgeliyor bize zor gelip kaçmak geliyor.

Kardeşim biliyorum ustanın sözünün üstüne söz olmaz ama benimki zaten seninkini üstüne bir söz söylemek değilde senin bilgini biraz daha görsel hale getirmek, eğer mazur görürsen

Taylan usta sanada teşekkürler ama bize denizci oluyorsunuz diyorsun sen bu bilgileri nerden biliyorsun:eek:

Yav ben bu ara Namık'ın mesajlarını fazlamı okuyorum ne:D:D:D

Taylan
02-06-2007, 04:51 PM
Taylan usta sanada teşekkürler ama bize denizci oluyorsunuz diyorsun sen bu bilgileri nerden biliyorsun:eek:

Yav ben bu ara Namık'ın mesajlarını fazlamı okuyorum ne:D:D:D

Erhan ben Turnacı olmadan önce denize az takılmış değilim hani. Tabak kadar olmasada iyi denebilecek 3-5 ıspara tuttum geçen sene Baruthanede. Bu takımları da değerli ustam Yakup abi öğretmişti sağolsun amaaaaa

Benim burda tek yaptığım Musa ustamızın çizimini 3 boyutlu sunum programı ile renklendirmek oldu. Onun dışında bir ilavem olmadı :)

erkalbayrak
02-06-2007, 05:15 PM
http://img509.imageshack.us/img509/6628/resimxh5.jpg (http://imageshack.us) ya ister deniz olsun ister göl olsun farkezmez önemli olan bu değilmi.

Taylan
02-06-2007, 05:21 PM
ya ister deniz olsun ister göl olsun farkezmez önemli olan bu değilmi.

İşte bu olay burda kopmuşdur zaten. Bunun altına bişe yazmakda eşşeklik aslında :D:D
DEenizin gölünde bi anlamı yok bu resimden sonra :)

Musa KARAOĞLAN
02-06-2007, 05:44 PM
Musa paylaşımın için teşekkürler ama biraz geç oldu galiba nedense hep sana rastgeliyor bize zor gelip kaçmak geliyor.

Erhan bana rastgeliyor derken sanki sitem duydum.Ben balığa yıllardır tek giderim,arkadaşlarım zaten oradalardır.
Ben buradan akşam falan yere gidiyorum gelen varmı dediğimde kimse birşey demiyor.Ben kalkıp gidiyorum,banada rastgeliyor.;)

Musa KARAOĞLAN
02-06-2007, 05:45 PM
Taylan düzenlemen için sağol,ellerine sağlık.:)

erkalbayrak
02-06-2007, 06:01 PM
Erhan bana rastgeliyor derken sanki sitem duydum.Ben balığa yıllardır tek giderim,arkadaşlarım zaten oradalardır.
Ben buradan akşam falan yere gidiyorum gelen varmı dediğimde kimse birşey demiyor.Ben kalkıp gidiyorum,banada rastgeliyor.;)

Musa sen gittiğin ve gideceğin yerleri söylüyorsun zaten, burda sitem değil ustalığın için övgü yaptım aslında bizde zamanla öğreneceğiz bunları, çünkü biliyorsun yukarıda resimde ifade etmeye çalıştığım gibi balık bahane maksat muhabbet olsun.

N@mık
02-06-2007, 07:58 PM
Taylan güzel çizim;)

Biş boşuna başka yerlerde aranıyoruz..:)

Başla bakalım sen tüm olta ve köstek çeşitlerinden;)

http://img482.imageshack.us/img482/8725/isparaoltasedqd6.jpg (http://imageshack.us)

Taylan
02-06-2007, 08:07 PM
Taylan güzel çizim;)

Biş boşuna başka yerlerde aranıyoruz..:)

Başla bakalım sen tüm olta ve köstek çeşitlerinden;)

Namık abi biz bu konuyu Mehmetle konuşmultuk. Onlar kaba taslak çizimlerini hazırlayacaklardı bende (işlerim şu aralar yoğun olduğundan) fırsat buldukça 3 boyutlu çizimlerini yapacaktım ama ondan sonra ses seda çıkmadı. Bende henüz taslaklar hazır değil dşye düşlünmeye başladım. Ama taslakalar gelirse elimden geldiğince yapmaya çalışırım ;)

N@mık
02-06-2007, 08:21 PM
Namık abi biz bu konuyu Mehmetle konuşmultuk. Onlar kaba taslak çizimlerini hazırlayacaklardı bende (işlerim şu aralar yoğun olduğundan) fırsat buldukça 3 boyutlu çizimlerini yapacaktım ama ondan sonra ses seda çıkmadı. Bende henüz taslaklar hazır değil dşye düşlünmeye başladım. Ama taslakalar gelirse elimden geldiğince yapmaya çalışırım ;)

Mehmet taslak hazırlayana kadar ülkede balık kalmaz bee:D:D:D

Taylan
02-06-2007, 08:47 PM
Mehmet taslak hazırlayana kadar ülkede balık kalmaz bee:D:D:D

:D:D:D Mehmet hazırlasa bile benim 3 boyutlu hale getirmemde bir hayli zaman alacağı için küresel ısınma kesin etkilerini göstermiş olur. Artık çupra takımlarını kullnamaya antartikaya falan gideriz :D:D:D

erkalbayrak
02-06-2007, 10:37 PM
:D:D:D Mehmet hazırlasa bile benim 3 boyutlu hale getirmemde bir hayli zaman alacağı için küresel ısınma kesin etkilerini göstermiş olur. Artık çupra takımlarını kullnamaya antartikaya falan gideriz :D:D:D

Antartikaya gitmeye gerek varmı, gürol abinin torununa yaptığı gibi oltanın ucuna balık takıp (kartondan) bence balkondan kullansak daha ekonomik olur:D:D:D

Taylan
02-06-2007, 10:54 PM
Antartikaya gitmeye gerek varmı, gürol abinin torununa yaptığı gibi oltanın ucuna balık takıp (kartondan) bence balkondan kullansak daha ekonomik olur:D:D:D

Onun için ayrı bir modelleme yapmak lazım olacak o zaman. Mehmete söleriz o taslağını hazırlar bende 3 boyut modellemesini yaparım :D:D

erkalbayrak
02-06-2007, 11:06 PM
Onun için ayrı bir modelleme yapmak lazım olacak o zaman. Mehmete söleriz o taslağını hazırlar bende 3 boyut modellemesini yaparım :D:D

Bence taslağı gürol abi hazırlasa daha iyi olur. nede olsa tecrübeli abim.:D:D:D

güroloflu
02-06-2007, 11:11 PM
Bence taslağı gürol abi hazırlasa daha iyi olur. nede olsa tecrübeli abim.:D:D:D

Benim resimle yazım çok kötüdür.İlk okulu bitirince sanat okuluna gitmek istedim.O zaman imtihanla alıyorlardı resim ve yazıdan, ama kazanamadım.
Birde ortaokulda resim hocamız bir reklam resmi yapın dedi o zamanda da fay vardı ve reklamında ..fay herşeyi daha iyi temizler.. diye yazıyordu bende resmi yazıp boyadım ve altına o yazıyı yazdım ama boyalar bulaşmış biraz
Hoca...oğlum fay önce bunu temizlesin sonra herşeyi temizlesin.. dedi:D

erkalbayrak
02-06-2007, 11:20 PM
Benim resimle yazım çok kötüdür.İlk okulu bitirince sanat okuluna gitmek istedim.O zaman imtihanla alıyorlardı resim ve yazıdan, ama kazanamadım.
Birde ortaokulda resim hocamız bir reklam resmi yapın dedi o zamanda da fay vardı ve reklamında ..fay herşeyi daha iyi temizler.. diye yazıyordu bende resmi yazıp boyadım ve altına o yazıyı yazdım ama boyalar bulaşmış biraz

Abi hayatı kazandıktan sonra, gerisi boş...siz hayatınızı çok renkli yaşamış çok tecrübeler edinmişsiniz. Önemli olan hayat okulunu kazanmak değilmi zeten.:)

Yılmaz
02-06-2007, 11:24 PM

Taylan ellerine sağlık muhteşem bir çizim olmuş.Artık bir çok balıkcı forumlarında rastlarız bu çizime.:D:D

Benim bir kaç sorum olacak.Kurşun neden en altta.Fırdöndü üstünde delikli kurşun olsa olmazmı.?

İkinçiside bu kurşun suyun dibine oturacakmı yoksa orta suda asılımı kalacak?:confused:

Birde şunu merak ettim şamandıra kac gram kurşun kaldıracak ölçüde olacak.

Taylan
02-06-2007, 11:39 PM
Boyalar bulaşmış biraz

İlahi Gürol abi akşam akşam güldürdün beni vallahi. Siz karalamada olsa hazırlayın yeterki ben fay gibi temizlerim onları siz merak etmeyin :D

Taylan ellerine sağlık muhteşem bir çizim olmuş.Artık bir çok balıkcı forumlarında rastlarız bu çizime.:D:D

Benim bir kaç sorum olacak.Kurşun neden en altta.Fırdöndü üstünde delikli kurşun olsa olmazmı.?

İkinçiside bu kurşun suyun dibine oturacakmı yoksa orta suda asılımı kalacak?:confused:

Birde şunu merak ettim şamandıra kac gram kurşun kaldıracak ölçüde olacak.

Yılmaz abi eğer arkadaşlar çalışmaları bitirse baliktayiz a ne çizimler hazırlayacağım ben :D:D
Ben çok anlamam bu işten ama bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışayım abi.

Kurşunun altta durması sanırım bedenin daha gergin durmasını ve kösteklerin birbirine dolaşmamasını sağlıyor. Delikli kurşun genelde tek kancalı ve dip takımlarında kullanılıyor.

Bildiğim kadarı ile kurşun kuma oturmuyor ama dibe baya yakın bir durumda ayarlanıyor stoper. Şamandıra da öyle çok ağır olmuyor bildiğim kadarı 10 gramı kaldıracak kadarı yeterli oluyor diye biliyorum AMA inşallah doğru biliyorumdur :D:D:D

güroloflu
02-06-2007, 11:43 PM
İlahi Gürol abi akşam akşam güldürdün beni vallahi. Siz karalamada olsa hazırlayın yeterki ben fay gibi temizlerim onları siz merak etmeyin :D

Yılmaz abi eğer arkadaşlar çalışmaları bitirse baliktayiz a ne çizimler hazırlayacağım ben :D:D

Kurşunun altta durması sanırım bedenin daha gergin durmasını ve kösteklerin birbirine dolaşmamasını sağlıyor. Delikli kurşun genelde tek kancalı ve dip takımlarında kullanılıyor.

Bildiğim kadarı ile kurşun kuma oturmuyor ama dibe baya yakın bir durumda ayarlanıyor stoper. Şamandıra da öyle çok ağır olmuyor bildiğim kadarı 10 gramı kaldıracak kadarı yeterli oluyor diye biliyorum AMA inşallah doğru biliyorumdur :D:D:D
Evet haklısın,bu işide bayağı biliyorsun .Akıntıdan kurşun kayaya değse bile kanca ve yemler yukarda kalıyor ve balığın vurduğunu görüyorsun.Ayrıca olta altta olsa akıntı varken kıyıya yaklaşır ve takılma riski daha fazladır.
Kıstırma kurşun sabit şamandırada daha uygun olur mesela yemli istavrit gibi.

Yılmaz
03-06-2007, 01:15 AM

Evet haklısın,bu işide bayağı biliyorsun .Akıntıdan kurşun kayaya değse bile kanca ve yemler yukarda kalıyor ve balığın vurduğunu görüyorsun.Ayrıca olta altta olsa akıntı varken kıyıya yaklaşır ve takılma riski daha fazladır.
Kıstırma kurşun sabit şamandırada daha uygun olur mesela yemli istavrit gibi.

Gürol abi ve taylan teçrübeleriniz için teşekkürler.:)
Sanırım mavruş takımıda bu şekilde düzenleniyordu.

Taylan
03-06-2007, 11:39 AM
Gürol abi ve taylan teçrübeleriniz için teşekkürler.:)
Sanırım mavruş takımıda bu şekilde düzenleniyordu.

Bldiğim kadarı ile aynı Yılmaz abi. Ama hiç mavruş avına gitmediğim için bilemiyorum.

erkalbayrak
03-06-2007, 12:47 PM
Bu malzeme çeşitliliğinin ne zaman sonu gelecek. yap yap bitmiyor ki bitsin.Ya o balık için bu takım, şu balık için bu takım. valla ben satıcı olsaydım melez yapıp bir kaç tür daha salardım suya:D:D:D

Yılmaz
03-06-2007, 01:48 PM
Bu malzeme çeşitliliğinin ne zaman sonu gelecek. yap yap bitmiyor ki bitsin.Ya o balık için bu takım, şu balık için bu takım. valla ben satıcı olsaydım melez yapıp bir kaç tür daha salardım suya:D:D:D

Erhan, avcımıyız avmıyız,benim şüphelerim var.:D:D

Malzeme için Dünyanın parasını verdik.Tuttuğumuz balıklara bak istavrit-ıspara vs.:D:D

erkalbayrak
03-06-2007, 05:29 PM
Erhan, avcımıyız avmıyız,benim şüphelerim var.:D:D

Malzeme için Dünyanın parasını verdik.Tuttuğumuz balıklara bak istavrit-ıspara vs.:D:D

Abi balıklara göre avcı, malzemecilere göre av sayılırız, amaa tuttuğumuz balıklara bakılırsa avcıdan fazla av olduğumuz kesin.:D:D

Yakup ERDEM
04-06-2007, 12:45 PM
Uşaklar ellerinize sağlık. Çizim ve paylaşım çok hoş olmuş.

Mehmet Pekmezci
04-06-2007, 12:55 PM
Güzel çiziml elinize sağlık. Bu takımdan şamandıra ve stoperi çıkarın işte size üç köstekli dip takımı. Bilmem anlatabildim mi Taylan;):D

Taylan
04-06-2007, 01:01 PM
Güzel çiziml elinize sağlık. Bu takımdan şamandıra ve stoperi çıkarın işte size üç köstekli dip takımı. Bilmem anlatabildim mi Taylan;):D

Konu çok güzel anlaşıldı Mehmetcim ama hani taslaklar gelecekti :D

Mehmet Pekmezci
04-06-2007, 01:09 PM
Konu çok güzel anlaşıldı Mehmetcim ama hani taslaklar gelecekti :D

Akın'la Onur bakıyorlar o işe. Bi tane hazırlamışlardı ama noldu bilmiyorum. Akınnn!!!! Duyuyormusun? Bak Taylan eskiz istiyor:D

Taylan
04-06-2007, 01:23 PM
Akın'la Onur bakıyorlar o işe. Bi tane hazırlamışlardı ama noldu bilmiyorum. Akınnn!!!! Duyuyormusun? Bak Taylan eskiz istiyor:D

Aboooo akın bakıyosa kesin 3-5 hafta daha bekleriz. Malum Akın bu iki haftasonunun sarhoşluğundn anca kendine gelir :D:D:D

Mehmet Pekmezci
04-06-2007, 01:25 PM
Aboooo akın bakıyosa kesin 3-5 hafta daha bekleriz. Malum Akın bu iki haftasonunun sarhoşluğundn anca kendine gelir :D:D:D

Bir terslik çıkmazsa hafa içi tekrar balığa gidecek o.:D:D Yok halleder o sen merak etme;)

Taylan
04-06-2007, 01:34 PM

Buyur bakalım Mehmetciğim bu muydu dediğin ?? :D

http://img523.imageshack.us/img523/2206/3ksteklidiptakmig2.jpg (http://imageshack.us)

ama kalınlık ve mesafeleri hiç değiştirmedim. aynını yazdım.
Yılmaz abinin uyarısı üstüne diğer forumlarda yayınlanma riskine karşı birazda reklam aldım çizime :D:D:D

Yılmaz
04-06-2007, 02:32 PM
Yılmaz abinin uyarısı üstüne diğer forumlarda yayınlanma riskine karşı birazda reklam aldım çizime :D:D:D

Ellerine sağlık Taylan çok iyi yapmışsın.Böyle güzel çizimler yapabilen kaç tane mod var ki forumlarda.farkımız belli olsun demi.;)

erkalbayrak
04-06-2007, 03:18 PM
Ellerine sağlık Taylan çok iyi yapmışsın.Böyle güzel çizimler yapabilen kaç tane mod var ki forumlarda.farkımız belli olsun demi.;)

Taylan bu konuda bir tane, daha ben yaptıracağım evin modelini çizdireceğim ona:D Şöyle geniş balkonlu salıncaklı felan olacak.:D sonra da sırada tekne çizimi var :D

Abi şaka bir yana bürodaki çizimler bir içim su, taylan da farkında dır gidince gözümü alamıyorum. Allah nazardan saklasın.:)

Yılmaz
04-06-2007, 03:25 PM
Erhan haklısın bu işi Taylana bırakalım her kes işini yapsın.ben de heveslendim ama baktım epey bir karışık ne olsa Taylan bu işi hakkıyla yapıyor.(Taylan 2007 sini buldum ama bu iş beni aşar ya):D:D

Taylan
04-06-2007, 03:30 PM
Taylan bu konuda bir tane, daha ben yaptıracağım evin modelini çizdireceğim ona:D Şöyle geniş balkonlu salıncaklı felan olacak.:D sonra da sırada tekne çizimi var :D

Abi şaka bir yana bürodaki çizimler bir içim su, taylan da farkında dır gidince gözümü alamıyorum. Allah nazardan saklasın.:)

Aman kardeşim bu sölediklerini abim duymasın "Samsunu betona boğuyor yaptığında bişe yok aslında" der valla.
İltifatın için teşekkür ederim. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Beğenmene sevindim :D
Sen hele evi bi yaptırmaya karar ver oda gibi balkonuda olur, salıncağıda hatta pembe panjurlarıda benden hediye :D:D

Taylan
04-06-2007, 03:32 PM
Erhan haklısın bu işi Taylana bırakalım her kes işini yapsın.ben de heveslendim ama baktım epey bir karışık ne olsa Taylan bu işi hakkıyla yapıyor.(Taylan 2007 sini buldum ama bu iş beni aşar ya):D:D

Yılmaz abi sen eskizleri karala ben gerisini hallederim sen merak etme.
Dediğim gibi bu programları biz aslında mimari çizimde kullanıyoruz. Baya komplike programlar. Ama azim edersen olmayacak iş yoktur.
Ama yinede sen balığına git modellemeleri ben yaparım. Nasıl olsa eve oturcak zaman çok :D:D:D:D

AKIN74
04-06-2007, 03:36 PM

Bir terslik çıkmazsa hafa içi tekrar balığa gidecek o.:D:D Yok halleder o sen merak etme;)

Uşaklar çizimler devam ediyor, tek tek göndermek yerine toplu göndermeyi uygun buldum, Taylanla ben hallettim mevzuyu, sorun yok, çalışmaya devam...:D

erkalbayrak
04-06-2007, 03:37 PM
Erhan haklısın bu işi Taylana bırakalım her kes işini yapsın.

Nasıl olsa eve oturcak zaman çok :D:D:D:D

Yaaa herkez işini yapsın.:D Ne yükleniyorsunuz kardeşime, balık da balık. Adam evde mutlu işte:D:D:D