PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çapari Bağlama

Yılmaz
31-05-2007, 11:07 AM
Çapari bağlama hakkında güzel bir video.

2WX-KclEtaM
( bölüm 1)

amSTBJVWJ1w
(bölüm 2 )

Rauf Usluer ustaya teşekkürler.:)

Yakup ERDEM
31-05-2007, 01:23 PM
Yılmaz abi paylaşım için teşekkürler.

Hazırlayanın ellerine sağlık. Güzel bir anlatım olmuş.

Mehmet Pekmezci
31-05-2007, 01:51 PM
Yılmaz abi paylaştığın için teşekkürler.

Taylan
31-05-2007, 05:26 PM
Bu güzel paylaşım için teşekkürler Yılmaz abi. Bu zaman kadar hiç denemedim çapara bağlamayı ama artık deneyeceğim. Çok güzel ipler var elimde parça parça

ahmetcem
31-05-2007, 05:33 PM
abi ben o kadar bağladım da bi balık alamadım :D ona yanarım haftalarımı verdim çeşit çeşit yaptım olmuyor gözünü sevdiğimin balığı gelmiyor kırmızı yeşil mavi sarı denemedik kalmadı :D

AKIN74
31-05-2007, 07:40 PM
Yılmaz Abi paylaşım için teşekkürler, bir kaç gün önce ilk defa çapari bedenlerinden oluşan bir set almıştım, hayatımda ilk defa çapari bağlayacaktım, gerçekten çok iyi oldu...:)

Yılmaz
31-05-2007, 08:26 PM
Bu güzel paylaşım için teşekkürler Yılmaz abi. Bu zaman kadar hiç denemedim çapara bağlamayı ama artık deneyeceğim. Çok güzel ipler var elimde parça parça

Taylan ben bu akşam imalata başlıyom.Gerekli malzemeleri aldım.Sonuçları cumartesi günü hep beraber deneriz.Bu videodaki teknikle bağlamaya başlıyacağım.Belli mi olur bir ekmek kapısı olur belkim.:DSamsunda Çapari yetiştiremiyor malzeme satıçıları.Malum kıraça zamanı...:D:D:D

Yılmaz
31-05-2007, 08:30 PM
abi ben o kadar bağladım da bi balık alamadım :D ona yanarım haftalarımı verdim çeşit çeşit yaptım olmuyor gözünü sevdiğimin balığı gelmiyor kırmızı yeşil mavi sarı denemedik kalmadı :D

Ahmet cem kesin bir yerde yanlış yapıyorsundur.Sonuçda onlarda aynı malzemeleri kullanıyorlar.Doğru zamanda doğru yerde denememiş yada çabuk pes etmişindir.

Yakup ERDEM
01-06-2007, 08:22 AM
Musa 1, Taylan 2...
Yahu durun, 10 kancalısı 25 kuruş.:D Siz kancayı bu fiyata alamassınız.
Samsunda daha pahalıysa ben buradan göndereyim, istediğiniz sim yoğunluğu ve istediğiniz floş renginde...

Mehmet Pekmezci
01-06-2007, 08:48 AM
Musa 1, Taylan 2...
Samsunda daha pahalıysa ben buradan göndereyim, istediğiniz sim yoğunluğu ve istediğiniz floş renginde...

Hocam çapari yerine fly bağlasınlar değil mi?:D

Taylan
01-06-2007, 08:53 AM
Musa 1, Taylan 2...

Yakup abi öyle deme. Biliyosun bizimkiler çeyiz işiyle uğraşıyolar. Özel bir nakış için bir ip çeşitleri almışlarki sorma. Eğer onlardan 5-10 cm kaçırabilirsem (biraz fiyatlılar çünki) ne biçim çapariler yaparım ben :D:D

Taylan
01-06-2007, 09:03 AM
Hocam çapari yerine fly bağlasınlar değil mi?:D

Mehmet inan flyı randımanlı kullanabileceğime inansam 5 dakika durmam hemen çalışmalara başlarım. Aslında elimde 1 gb a yakın fly bağlama videosu ve resimleri var. Hatta internetten satış yapan bir siteye bağlama seti aparatları gelince sevinmiştim ama sonradan caydım. :)

güroloflu
01-06-2007, 09:37 AM
Musa 1, Taylan 2...
Hocam bende aynısını söyledim ama burda 50 kuruş,orası daha ucuzmuş.
İki sene evvel bende kendim yapıyordum ama saatlerce uğraş ve mandalı açmayı unut yada arkada bir kayaya takt o zaman moral bozuluyor ama hazır alınca bir daha alırım diyorsun.

Mehmet Pekmezci
01-06-2007, 09:47 AM
Mehmet inan flyı randımanlı kullanabileceğime inansam 5 dakika durmam hemen çalışmalara başlarım. Aslında elimde 1 gb a yakın fly bağlama videosu ve resimleri var. Hatta internetten satış yapan bir siteye bağlama seti aparatları gelince sevinmiştim ama sonradan caydım. :)

Taylancım, sanki çapariyi randımanlı kullanabilecekmisin. Zaten ayda bir defa balığa gidebiliyosun o da turna ya da alabalık oluyor. :D:D Senin yolun fly ile kesişiyor sevgili Taylan..;):D

Yakup ERDEM
01-06-2007, 09:52 AM
Muhabbet süper :D ben susuyorum... her şey ortada işte... ben desem inanmazsın :D

Taylan
01-06-2007, 10:07 AM
Taylancım, sanki çapariyi randımanlı kullanabilecekmisin. Zaten ayda bir defa balığa gidebiliyosun o da turna ya da alabalık oluyor. :D:D Senin yolun fly ile kesişiyor sevgili Taylan..;):D

Mehmet evet ama benim bağlayacağımda en fazla 3 yada 4 çapari. Onun için fazla bir zaman ayırmaya gerek yok. Fly konusunda ise aslında haklısın alabalık için derinözde ve derbentte alabalıkta faydalı olabilir ama şimdi o iş için bir de kamış al fly makarası al fly bağlamak için donanım al. Derken beni bu sene aşar bu iş belki seneye :D:D

Muhabbet süper :D ben susuyorum... her şey ortada işte... ben desem inanmazsın :D

Senin sayende düştük zaten dile :D Susuyorsun ama eminimki içinden kıkır kıkır gülüyorsundur :D:D

Yakup ERDEM
01-06-2007, 10:21 AM
Buyrun işte, her rengi var ve 100 kancanın fiyatı 418 kuruş...

tanesi 4 kuruşa geliyor.

hazır çapari kösteği (tıklayınız) (http://www.albashop.com.tr/asp/show_stock.asp?product=CP%20SKOST)
http://www.albashop.com.tr/content_files/prd_images/hazirtakim/kostek100.jpg

Mehmet Pekmezci
01-06-2007, 10:50 AM
Buyrun işte, her rengi var ve 100 kancanın fiyatı 418 kuruş...tanesi 4 kuruşa geliyor.

Hocam vatandaş uğraşmış didinmiş yapmış. Emeğe de saygı göstermek lazım ama değil mi?:D

excalibur
01-06-2007, 10:53 AM
Hocam vatandaş uğraşmış didinmiş yapmış. Emeğe de saygı göstermek lazım ama değil mi?:D

Yakup hocam doğru söylüyor . :)
Geçen gün İstoç taydım. Meşhur malzemecilerin hepsini gezdim.
Tepeleme hazır çapari , tüy , ıvır zıvır dolu dükkanlar.
Yahu dedim bu kraça ne mübarek bi balıkmış. :D :D :D

MGB
01-06-2007, 10:58 AM
Vallaha çok faydalı bir kaynak olmuş bu, paylaşım için sağolun.

Ama zahmetli iş be...

Yılmaz
01-06-2007, 11:51 AM
Arkadaşlar bu çapari işi o kadar da basit değil.Kıraçalar her çapariye inanın atlamıyor.Ben buna bizzat şahit oldum.Bir gün evvel yanımdaki bir balıkcı 6-7-8 li çekerken biz 2-3 lü çekiyorduk.Çapariyi aldığı yeri ve rengini öğrendikten sonra bende oradan epey bir çapari aldım.Tanesi 1 ytl idi.Ertesi gün sabah bende 5-6-7 li çekmeye başladım.Tabii biraz da teknik gerekiyor.:D:D:D

Turhan
09-06-2007, 01:36 AM
Yılmaz kardeşim çapari hazılada
Tutamadımız gümüş balığı avlarız.
Alyınkayada tek derdimiz sana güveniyorum.

Musa KARAOĞLAN
09-06-2007, 10:05 AM
Musa 1, Taylan 2...

Yakup abi,düşünmen yeter sağol.Ama ben kendi bağladıklarımla balık yakalamak bana ayrı bir zevk veriyor doğrusu.Hem ben çaparanın boyunu kendim ayarladığım için takılma riskide aza iniyor.:)
Ben simleri kancanın üzerine getirip,hepsini köstek misinasıyla birlikte bağlıyorum,düğümün üzerinede kırmızı oje sürdükmü tamam.Eskiden video da göründüğü gibi ibrişimle bağlardım ama şimdiki bağlamam bana daha güzel geliyor.

erkalbayrak
09-06-2007, 11:34 AM
Arkadaşlar bu çapari işi o kadar da basit değil.Kıraçalar her çapariye inanın atlamıyor.Ben buna bizzat şahit oldum.Bir gün evvel yanımdaki bir balıkcı 6-7-8 li çekerken biz 2-3 lü çekiyorduk.Çapariyi aldığı yeri ve rengini öğrendikten sonra bende oradan epey bir çapari aldım.Tanesi 1 ytl idi.Ertesi gün sabah bende 5-6-7 li çekmeye başladım.Tabii biraz da teknik gerekiyor.:D:D:D

Bizde şahitlerdeniz, hemde bizzat denemelerden sonra işin tekniğine göre kıraça alanlardan (12 cm):D:D:D

Kanca
03-01-2009, 03:00 PM
Videolar silinmiş. Rauf Abi tekrar link koyarsa forumun bilgi birikiminin zenginliği eksilmemiş olur.