Orijinalini görmek için tıklayınız : 25 Mayıs Marmaris Raporu..
Iskarmoz
28-05-2007, 11:33 PM
Son zamanlarda artan seyahatler yüzünden uzunca bir süredir balık avına hasret kalmış bir arkadaşınızın raporudur bu...:D:D
Marmaris'de bir dinlenme tesisinde 6-7 gün kadar kalma imkanımız oldu geçen hafta. Tesisin amatör balıkçılar için organize ettiği balık turlarından birkaçına katılıp kurtlarımı biraz döktüm ben de..:) Bölgede daha önceki yıllarda da benzer avlara katıldığım için fazla bir beklentim de yoktu açıkçası..
Yer : Marmaris
Tarih : 25 Mayıs 2007
Zaman : 07.00 - 10.00 arası
Yem : Dilinip hafifçe tuzlanmış tavuk göğsü ( Gülmeyin öldürürüm..:D:D )
Olta : 3 köstekli standart mercan takımı. İğneler beyaz 4 numara, misina
Asso Ultra 0.25, beden ve köstekler 0.20 FC.
Hava : Şahane :D
Tekne : 9 m, gezi teknesinden bozma bir döküntü..:)
http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01605.jpg
Sabahın erken saatindeki o hafif pus içersinden seyredilen doğa gerçekten nefes kesecek kadar güzeldi.. Oltaları tavuklayıp 55m ye indirdik. ( Bir avcı üşenmedi kulaçlayıp ölçtü..:D ) İlk avlağımız güzel bir mercan yeri idi. İki gün evvel geldiğimiz yere göre daha verimliydi. Küçük balık ( izmarit, kupes ) pek yoktu..) Oradan bir kilo civarında mercan aldım.
http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01604.jpg
Daha sonra mercan kesti. Tek tük paşa barbunu gelmeye başladı. İlk çıktığımızda yarım kilo kadar barbun da almıştık. (Ama tavukla olmuyor bu iş kardeşim.. 6-7 no iğneye boru kurdunu takıp çamura yatıracaksın, bak barbuna o zaman..)
Daha sonra rüzgar güneye dönünce ister istemez yer değiştirmiş olduk. Oradan da birkaç mercan, izmarit, erkek mercan alıp tavayı garantiledim.
http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01609.jpg
Bu arada kösteklerimiz esrarengiz bir biçimde kesilmeye başladı. İki atışta bir iğne bağlar olduk. Az sonra sebebi anlaşıldı. Aşağıya balon balıkları gelmişti. Birkaç arkadaş yakalayıp geri gönderdi. Ya ağızları, ya da balonlarının üzerindeki keskin dikenlerin köstekleri kestiğini düşündük. Daha önce başına gelen varsa bizleri lütfen aydınlatsın..
http://i132.photobucket.com/albums/q34/Iskarmoz/DSC01611.jpg
Daha sonra 2,5 saatlik hasılatımızla son bir resim daha çektirip, böyle cennet köşelerine sahip olduğumuz bir ülkenin insanları olmaktan gurur duyarak kaldığımız yerin yolunu tuttuk.
oohhh, cihangir abi kizilsinlarla marmaris'te tatilde, allah muhabbetinizi arttirsin:D
lojistik45
29-05-2007, 12:05 AM
Tebrikler Cihangir abi, maşallah hiç boş durmuyorsun, ellerine sağlık.:D
Afiyetler olsun abi:D
Iskarmoz
29-05-2007, 12:07 AM
oohhh, cihangir abi kizilsinlarla marmaris'te tatilde, allah muhabbetinizi arttirsin:D
Eee.. Hayat böyle be Onur'cum.. Emeklilere hergün tatil.. İstersen gel değişelim, ben senin yaşına dönüp çalışayım, sen benim yaşıma dönüp bol bol tatil yap..:D:D:D
baracuda_35x
29-05-2007, 12:13 AM
tavuk göğsü ha :D:D helal olsun işte usta dediğin böyle olur yem farketmez
büyüksün abi avıda bereketli olmuş hani rasgele:)
Eee.. Hayat böyle be Onur'cum.. Emeklilere hergün tatil.. İstersen gel değişelim, ben senin yaşına dönüp çalışayım, sen benim yaşıma dönüp bol bol tatil yap..:D:D:D
kesinlikle degerlendirmeye deger bir teklif:)
Iskarmoz
29-05-2007, 12:19 AM
Tebrikler Cihangir abi, maşallah hiç boş durmuyorsun, ellerine sağlık.:D
Afiyetler olsun abi:D
Yahu Hüseyin 2 aydır ilk çıkışım valla.. Aslında hep boş duruyoruz sayılır..:):) Yemli giderseniz bir gün takılayım size...:):)
lojistik45
29-05-2007, 12:22 AM
Yahu Hüseyin 2 aydır ilk çıkışım valla.. Aslında hep boş duruyoruz sayılır..:):) Yemli giderseniz bir gün takılayım size...:):)
Cihangir abi, şuan trofe'ye takılıyom, çipura zamanı söz ararım seni abi:D
Akın Altınok
29-05-2007, 07:47 AM
cihangir abi yapmışın gene yapacağını.Ben zaten seni hep böyle pembelerle görmeye alıştım.;)
eline sağlık abi.hep böyle kal:)
Salih Reis
29-05-2007, 08:09 AM
Cihangir abicim
kırmızılar sana çok yakışmış :)
neşen ve şansın bol olsun...
cturk1963
29-05-2007, 08:13 AM
Cihangir abi ne hikmetse bende bu aralar ya tavukla ya patatesle avlananları duymaya başladım.Önceleri gülüyordum artık bu konuda araştırma yapıp iktisas sahibi olmayı düşünüyorum.Tavuk yerine boru kurdu yada sülünes kullansan sanırım marmariste bir katliam yaşanacaktı.(Balık Katliamı)Sizde tarihe yada Guines rekorlar kitabına geçecektiniz.Şimdiden afiyet olsun
Nail SARI
29-05-2007, 08:27 AM
Cihangir Abi Balon balığı konusunda bilgim pek yok ama Antalya'da kıyıdan avlanırken oltama 3-4 tane gelmişti ve yakından inceleme fırsatım oldu. Balığın alt ve üst çenelerinde ikişer büyük dişi var jilet misali keskin. En ufak bir tehtid altında kaldığı anda o dişleri öyle bir sıkıştırıp açıyorki çıkan sesi duyman lazım. Yanımıza gelen kişilerin çok dikkatli olmamı eğer dikkatli olmazsam koparacak derecede ısırıyormuş. :confused:
Mehmet Pekmezci
29-05-2007, 09:02 AM
Yem : Dilinip hafifçe tuzlanmış tavuk göğsü ( Gülmeyin öldürürüm..:D:D )
:D:D:D:D
Gülen yüzünü özlemişiz abi gerçekten. Balıklarda güzel ama seni tekrar görmek daha da güzel.:)
cihangir abi...artık şehirler arası çalışmaya başlamışsın...ellerine sağlık güzel balıklar...
AKIN74
29-05-2007, 11:17 AM
Cihangir Abi müthiş doğa manzarası harika, mercanlar kırmızı kırmızı, ama senin gülen yüzünü görmek hepsinden daha güzel...:)
Emekliliğinin tadını doya doya çıkar Cihangir Abi, sevgiyle kal...;)
Iskarmoz
29-05-2007, 11:33 AM
Cihangir abicim
kırmızılar sana çok yakışmış :)
neşen ve şansın bol olsun...
Salih, sizden göre göre imrendik sevgili kardeşim...:D
Cihangir abi ne hikmetse bende bu aralar ya tavukla ya patatesle avlananları duymaya başladım.Önceleri gülüyordum artık bu konuda araştırma yapıp iktisas sahibi olmayı düşünüyorum.Tavuk yerine boru kurdu yada sülünes kullansan sanırım marmariste bir katliam yaşanacaktı.(Balık Katliamı)Sizde tarihe yada Guines rekorlar kitabına geçecektiniz.Şimdiden afiyet olsun
Adaşım, sorun zaman darlığından yem hazırlığı yapamadan gitmekten kaynaklandı. Ama ben de ortama uyup orada herkesin yaptığını yaptım. Aslında tavuk eti biraz daha sağlam olsa pek de fena iş yapmıyor doğrusu..:)
Ancak barbun için boru kurdu şart..
Cihangir Abi Balon balığı konusunda bilgim pek yok ama Antalya'da kıyıdan avlanırken oltama 3-4 tane gelmişti ve yakından inceleme fırsatım oldu. Balığın alt ve üst çenelerinde ikişer büyük dişi var jilet misali keskin. En ufak bir tehtid altında kaldığı anda o dişleri öyle bir sıkıştırıp açıyorki çıkan sesi duyman lazım. Yanımıza gelen kişilerin çok dikkatli olmamı eğer dikkatli olmazsam koparacak derecede ısırıyormuş. :confused:
Evet Nail, papağan gagası gibi ustura keskinliğinde altlı üstlü iki çıkıntısı var ağzında. Sanırım onlarla kesiyor misinayı..
:D:D:D:D
Gülen yüzünü özlemişiz abi gerçekten. Balıklarda güzel ama seni tekrar görmek daha da güzel.:)
Eeee.. Torun olunca akan sular duruyor Mehmet'cim.. :D Ama fırsat bulunca aranızdayım her zaman..
cihangir abi...artık şehirler arası çalışmaya başlamışsın...ellerine sağlık güzel balıklar...
Evet Reha, körfez dışına çıkıyorum artık...:D
Iskarmoz
29-05-2007, 11:35 AM
Cihangir Abi müthiş doğa manzarası harika, mercanlar kırmızı kırmızı, ama senin gülen yüzünü görmek hepsinden daha güzel...:)
Emekliliğinin tadını doya doya çıkar Cihangir Abi, sevgiyle kal...;)
Sevgili Akın, onlar sizin güzellikleriniz, teşekkür ederim. Görüşmek üzere..:)
bmutlu
29-05-2007, 12:15 PM
sevgili Cihangir abi gerçekten harika bir havada harika bir av yapmıssın mercanlar harika ve 1 adet bargun goruyorum super av yapmıssın daha iyileri nasip olsun inşallah selamlar
cihangir abi ortakıklarda olmamanın nedeni simdi belli oldu.yeni avlaklar arıyorsun galiba. sen bulmussundurda bize soylemiyorsun:D:D:D abi tebrik ederim allah icine sindirsin
bulsep
29-05-2007, 01:45 PM
olmadı cihangir abi.:(
sen çık git taa aksazlara 3-5 mercanla dön..:D:D:D
bide tavuk göğsüyle.:)
oralarda 100-150 metreler var. nerde trançalar..
dedim ya olmadı:)
tebrikler sayın abicim, sevgiyle ve sağlıkla kal.:):p:p
Iskarmoz
29-05-2007, 02:05 PM
sevgili Cihangir abi gerçekten harika bir havada harika bir av yapmıssın mercanlar harika ve 1 adet bargun goruyorum super av yapmıssın daha iyileri nasip olsun inşallah selamlar
Mutlu'cum, aslında ilk çıktığımızda yarım kilo kadar barbun almıştık. Son çıktığımızda ben sadece iki tane tuttum ( Biri karından görünüyor 2.resimde ). Ama uygun takım ve yemle avlanılsa çok tutulabilirdi. Av süresi de kısa olduğundan mercana ağırlık verdik işte..:)
cihangir abi ortakıklarda olmamanın nedeni simdi belli oldu.yeni avlaklar arıyorsun galiba. sen bulmussundurda bize soylemiyorsun:D:D: abi tebrik ederim allah icine sindirsin
Teşekkürler Ogün. Daha iyileri sizlere olsun..:)
olmadı cihangir abi.:(
sen çık git taa aksazlara 3-5 mercanla dön..:D:D
bide tavuk göğsüyle.:)
oralarda 100-150 metreler var. nerde trançalar..
dedim ya olmadı:)
tebrikler sayın abicim, sevgiyle ve sağlıkla kal.:):p:p
Aslında orada ne balıklar var da.. İmkanlar sadece buna elveriyor.. ;) Buna da şükür be Bülent.. Bazı yerler varsın de bakir kalsın.. Geleceğimiz için..:)
Sırtıcı
29-05-2007, 03:37 PM
Cihangir Abim; tebrikler, hep fırsatları değerlendiriyorsun. Helal olsun. İnsan kendine yakışanı yaparmış. Tebrik ederim. Dede olmak sana yaramış.
Saygılarımla
Albatros1
31-05-2007, 11:29 AM
Cihangir ağbim Merhabalar,
Öncelikle sizi kutlamak istiyorum.Dede olmuşsunuz allah analı babalı büyütmek ve mürvetlerini görmek nasip etsin.Balıklar az ama öz olmuş ellinize kolunuza sağlık şansınız her daim açık olsun...
ahmetcem
31-05-2007, 02:46 PM
gene pembelikler sizin vaz geçilmez balığınız herhalde bu :D paylaşım için çok teşekkürler
birahas
31-05-2007, 06:14 PM
Dede oldumu şimdi böyle 6-7 günlük tatil kaçamağı, birde üstüne üstük mercanlar, barbunlar, allah içinize sindirsin sizede bu yakışır.
Iskarmoz
31-05-2007, 09:35 PM
Dede oldumu şimdi böyle 6-7 günlük tatil kaçamağı, birde üstüne üstük mercanlar, barbunlar, allah içinize sindirsin sizede bu yakışır.
Fırsat bulmuşken ne kadar kaçamak yaparsak kardır Ahmet'cim..:) İleride onu da bulamayabiliriz..:D:D Bekliyoruz...:)
POYRAZPINAR
01-06-2007, 12:54 AM
hava gerçekten süpermiş:)
memleketimize söyleyecek söz bulamıyorum yerim maldivleri, santoriniyi:)
o ortamda balık tutsanda olur tutmasanda; cihangir abicim sen B şıkkını tercih etmişsin daha da güzel olmuş hatta pekte güzel olmuş:)
Yakup ERDEM
01-06-2007, 02:14 PM
Her şeyiyle güzel bir av olmuş Cihangir abi. Teşekkürler.
Ben av raporları arasında Mustafa arkadaşımızın mesaj yazmasıyla farkettim.
Takım yem ve tekne bir de sizin arzu ettiğiiz gibi bir şey olsaydı kim bilir neler avlardınız.