Orijinalini görmek için tıklayınız : Sazan ustaları yardımınıza ihtiyacım var
mustafadinç
26-11-2007, 03:00 PM
Kış aylarında Sazan balığı avı
Böyle bir konu açma gereği duydum ben şahsen kış aylarında sazan yakalayamıyorum bu yüzden kışın avlanmaya ara veriyorum sitemizdeki dostlarımızdan kış aylarında sazan avına gidenler nasıl teknikler kullanıyorlar buradan bizlerle paylaşıp bilgilendirirlerse faydalı olacağını düşündüm.Fotoğraflarını ve hikayelerini yayınlarlarsa çok memnun olurum.Evet mesajlarınızı bekliyorum.
iftina
26-11-2007, 03:51 PM
Göl ve yavaş akan derelerin dip sularında yaşar. Solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenir. Çoğunlukla boyları 1 metreden fazla olur. Ağırlığı 25 kg'dan fazla olanları da vardır. Her ısıdaki suya uyum sağlar. 3-30°C arasındaki sularda rastlanır. Aşırı soğuklarda toplu halde çamura gömülerek kış uykusuna yatarlar. Kışın ölmeden donabilirler. Su akıntısına karşı yüzebilirler. Kuyruğunu çeneleri arasına sıkıştırır, bıraktığında zemberek gibi boşanarak 3-5 metre sıçrayarak çağlayanları aşabilirler.
Kaynak:Yakup ERDEM
Bu avcılık yukardaki nedenlerden dolayı kışın hemen hemen hiç yapılmaz.Sazanı
hareketlendirecek su ısısı bildiğim kadarıyla 16 derece,su bu ısıdan düşükse
balık dipte ve hareketsizdir.Bu yüzden biz Samsun'lular kışın bu balığın avını
yapmayız.Umarım sorunuza bir cevap verebilmişimdir.
Yakup ERDEM
26-11-2007, 03:51 PM
Su sıcaklığı 10 derecenin altına indiğinde sazan neredeyse yem alımını kesiyor ve inlere çekiliyor.
Havanın güneşli olduğu ve sığlıklarda suyun ılıdığı zamanlarda bir hareketlenme olabiliyor. Ama bulunduğunuz iklime göre değişmekle beraber (Akdeniz bölgesinde yıl boyu av verebilir) kışın sadece ender zamanlarda çok zengin protein içeren yemlerle sazan avlanabiliyor.
Her zamanki gibi dibe kadar ulaşan olta (şamandıralı dip oltası veya standart dip oltası) kullanmakta ve yem olarak hamsi veya sosis takmaktayız.
Kış aylarında Sazan balığı avı
Böyle bir konu açma gereği duydum ben şahsen kış aylarında sazan yakalayamıyorum bu yüzden kışın avlanmaya ara veriyorum sitemizdeki dostlarımızdan kış aylarında sazan avına gidenler nasıl teknikler kullanıyorlar buradan bizlerle paylaşıp bilgilendirirlerse faydalı olacağını düşündüm.Fotoğraflarını ve hikayelerini yayınlarlarsa çok memnun olurum.Evet mesajlarınızı bekliyorum.
mustafadinç
26-11-2007, 04:45 PM
Göl ve yavaş akan derelerin dip sularında yaşar. Solucan, böcek larvaları ve bitkilerle beslenir. Çoğunlukla boyları 1 metreden fazla olur. Ağırlığı 25 kg'dan fazla olanları da vardır. Her ısıdaki suya uyum sağlar. 3-30°C arasındaki sularda rastlanır. Aşırı soğuklarda toplu halde çamura gömülerek kış uykusuna yatarlar. Kışın ölmeden donabilirler. Su akıntısına karşı yüzebilirler. Kuyruğunu çeneleri arasına sıkıştırır, bıraktığında zemberek gibi boşanarak 3-5 metre sıçrayarak çağlayanları aşabilirler.
Kaynak:Yakup ERDEM
Bu avcılık yukardaki nedenlerden dolayı kışın hemen hemen hiç yapılmaz.Sazanı
hareketlendirecek su ısısı bildiğim kadarıyla 16 derece,su bu ısıdan düşükse
balık dipte ve hareketsizdir.Bu yüzden biz Samsun'lular kışın bu balığın avını
yapmayız.Umarım sorunuza bir cevap verebilmişimdir.
Üzücü bir cevap olmuş ama zannedersem gerçek teşekkür ederim.
mustafadinç
26-11-2007, 04:48 PM
Su sıcaklığı 10 derecenin altına indiğinde sazan neredeyse yem alımını kesiyor ve inlere çekiliyor.
Havanın güneşli olduğu ve sığlıklarda suyun ılıdığı zamanlarda bir hareketlenme olabiliyor. Ama bulunduğunuz iklime göre değişmekle beraber (Akdeniz bölgesinde yıl boyu av verebilir) kışın sadece ender zamanlarda çok zengin protein içeren yemlerle sazan avlanabiliyor.
Her zamanki gibi dibe kadar ulaşan olta (şamandıralı dip oltası veya standart dip oltası) kullanmakta ve yem olarak hamsi veya sosis takmaktayız.
Yakup bey teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.Ben İç Anadolu bölgesinde Eskişehirde yaşıyorum ve burası belkide Türkiyenin en soğuk yeri o yüzden Kasım girdimi bir daha kimse balığa gitmiyor hem kendi sağlığı açısından hemde balık verimi olarak.
murat özdemir
28-11-2007, 01:33 PM
Mustafa abi kış mevsiminde Eskişehir gibi bir yerde balık tutmak neredeyse imkansız ama balık tutabileceğin bir yer var abi:) balıkdamı'nı duydunmu sivrihisar, çifteler arasında sakarıbaşından gelen suyun devamındadır, oralarda sakaryaya karışan bir sıcak su kaynağı var bu yüzden su kışında sıcak ve balıklar canlı :) sazan ve turna tutabileceğin bir yer ama unutma turna 15 Aralık- 31 mart arası yasaktır, sazan için de Eskişehir'de 1 Nisan-30 Haziran yasak dönem, şimdi sen bu balıkdamı tam nerede, hangi yoldan gidilir dersen o konuda yardımcı olamıyacağım, çok uzun zaman oldu gideli bence biraz araştır, bu arada Eskişehir gözümde tütüyor okadar soğuk olmasına rağmen kışını bile özledim :D bide Ali'nin köftesini bir ara gidip benim için yersin abi :D bende bayramda geldiğimde götürürüm artık :D
ooo, hemseriler dokuluyor ortaya:)
hemseri dedigime bakmayin, yari eskisehirliyim ben, eskisehir'e nadiren gidebildigimde de akraba ziyaretlerinden balik avina falan hic zaman kalmadi simdiye kadar...
o yuzden eskisehir'de balik avini hic bilmem ama kofteci ali'yi iyi bilirim:D:D:D
murat özdemir
28-11-2007, 06:17 PM
yarım, marım farketmez bir kere o ayazı yiyip kalabakı içtinmi Eskişehir'lisin Onur, hem Eskişehir'lilerin olmadığı yermi var :D Ali' yi bilirsin tabi rahmetli Türkiye çapında nam salmış :)