PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpekbalığını ABD attı

Yakup ERDEM
31-10-2007, 05:43 PM
Köpekbalığını ABD attı

Irak’ın Nasıriye kenti yakınlarından geçen Fırat Nehri’nde bir balıkçının ağlarına köpek balığının takılması, çeşitli komplo teorilerinin ortaya atılmasına neden oldu.
http://www.nethaber.com/Nethaber.Statics/Images/news/k/v/kopekbaligifiratnehrinde.jpg

Nehrin denize döküldüğü yerden 200 kilometre içeride, Güney Iraklı balıkçı Kerim Hasan Thamir’in ağlarına takılan balığın oralara nasıl geldiği tartışılıyor. İngiliz Reuters’e haber ajansına konuşan Thamir, "Ağa takılan balığın köpek balığı olduğunu anladım. Çünkü televizyon programında görmüştüm" dedi.

Normalde köpekbalıklarının içeri girmesini önlemek için nehrin ağzında bariyerler bulunuyor. Yerli halk, köpekbalığının orada olmasından dolayı ABD güçlerini suçluyor. Öğretmen Tahsin Ali, "Yüzde 75 olasılıkla, köpekbalığını nehre Amerikalılar atmıştır" derken, bir diğer balıkçı Hatim Kerim, "Bu olay bizim için endişe kaynağı. Çünkü çocuklarımız her zaman nehirde yüzer. Nehirde başka köpek balıklarının olduğuna eminim. Bu işin arkasında Amerikalılar olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Not: Köpek balıkları tatlısuda yaşayabilir. Yani denizden ırmağa giren bir köpek balığı hiç bir sorun yaşamadan orada yaşayabilmektedir.

Musa KARAOĞLAN
31-10-2007, 07:16 PM
Yakup abi,ben bir belgesel seyretmiştim.Nehire giren beyaz köpekbalığı 2 çocuğu yedikten sonra yakalanıp öldürüldüğünde ,içinden insan kemikleri çıkmıştı.Orada da senin dediğin gibi köpekbalığının tatlı suda yaşayabildiğini ve denizi neden terkedipde oralarda yaşamaya çalıştığını araştırdıklarını söylemişlerdi.

Yılmaz
31-10-2007, 07:23 PM
Yakup abi,ben bir belgesel seyretmiştim.Nehire giren beyaz köpekbalığı 2 çocuğu yedikten sonra yakalanıp öldürüldüğünde ,içinden insan kemikleri çıkmıştı.Orada da senin dediğin gibi köpekbalığının tatlı suda yaşayabildiğini ve denizi neden terkedipde oralarda yaşamaya çalıştığını araştırdıklarını söylemişlerdi.

Ya bu Amerikalılarda her taşın altından çıkıyor.

Evet bende Musaya katılıyorum.izlediğim bir belgeselde Hindistan' da bir tür tatlı suda da yaşayabilen bir köpek balığının nehirlerde balık yakalayan insanlara saldırdığını izlemişdim.

Yakup hocam da köpekbalıklarının nehirlerde yaşayabildiğini belirtmiş zaten.

Yakup ERDEM
31-10-2007, 07:32 PM
Söylediğiniz gibi belgeselde de bahsedilmiş fakat bu konu çok bilinmez. Sadece bir kaç köpek balığı değil hemen hemen tüm köpek balıkları tatlısuda yaşayabilirler.
Bir vatoz yavrusunu alıp tatlısu akvaryumuna koysak tuzluluğa bağlı hiç bir rahatsızlık hissetmeden orada yaşayabilir.

Musa KARAOĞLAN
31-10-2007, 07:35 PM
Söylediğiniz gibi belgeselde de bahsedilmiş fakat bu konu çok bilinmez. Sadece bir kaç köpek balığı değil hemen hemen tüm köpek balıkları tatlısuda yaşayabilirler.
Bir vatoz yavrusunu alıp tatlısu akvaryumuna koysak tuzluluğa bağlı hiç bir rahatsızlık hissetmeden orada yaşayabilir.

Peki abi bu vatoz yaşayabiliyorsa,diğer balıklarında yaşaması gerekmezmi.Birde barajlarda artık bolca bulunan kayabalığı ile denizde tuttuğumuz kayabalığı aynımıdır,yoksa evrimgeçirmiş bir türmüdür.:confused:

Yakup ERDEM
31-10-2007, 07:49 PM
Kıkırdaklı balıkların (köpek balığı ve vatozlar) tamamı yaşar. Şimdi detayına inip insanları sıkmayayım.
Tatlısuda yaşayan kaya balıkları denizde başta ırmak ağızları olmak üzere diğer denizel alanlarda da rastlanır. Ülkemizde tatlısuda yaşayan kaya balıkları toplam 12 türdür.

http://www.akwafoto.pl/fotoreport/mir/neogobius_melanostomus%5Bbabka_bycza%5D.jpg

Peki abi bu vatoz yaşayabiliyorsa,diğer balıklarında yaşaması gerekmezmi.Birde barajlarda artık bolca bulunan kayabalığı ile denizde tuttuğumuz kayabalığı aynımıdır,yoksa evrimgeçirmiş bir türmüdür.:confused: